VKt Torhout A kan ook in Kalmthout niet winnen

© VDB
Redactie KW

Vkt Torhout A moet na de winterstop dringend wat punten rapen als het de rode lantaarn in Liga B zo snel mogelijk wil doorgeven. Dit weekend stond een moeilijke verplaatsing naar Fixit Volley Kalmthout op het programma. Na een nochtans verdienstelijke wedstrijd verloren de Torhoutse dames met 3-1.

Door eigen foutenlast en een aarzelende start verloren de pupillen van coach Stefaan de eerste set met 25-17. De tweede set maakte de thuisploeg heel wat aanvallende fouten waardoor VKt A deze set nipt (23-25) maar verdiend won.

De Torhoutse dames putten veel energie uit deze setwinst en begonnen heel enthousiast aan de derde set. Verschillende opslagfouten doorkruisten echter hun goede bedoelingen waardoor de thuisploeg deze set met 25-16 won. In de vierde set was de Torhoutse veer gebroken en ook in deze set trokken de Kalmthoutse dames aan het langste eind (26-15).

Al bij al een hoopgevende prestatie voor het team van Stefaan Decoster die heel realistisch blijft over het verdere verloop van de competitie. “Er zijn geen zwakke ploegen meer in onze reeks en wij zijn iets minder sterk dan vorig seizoen. Het wordt dus knokken om het behoud te verzekeren.”

Volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen de ongenaakbare leider Tchalou Volley. “We moeten niet gaan dromen maar we zullen elk punt dat we scoren uitgebreid vieren want we geven zeker niet op”, aldus de gedreven coach van VKt Torhout.

(PDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier