VKt Torhout A geen partij voor leider VDK Gent

Leen Catrysse. © (Foto VDB)

Het bezoek van ongeslagen leider VDK Gent in de Torhoutse sporthal betekende ook een weerzien met ex-VKt speelster Justine Calleeuw. In het tussenseizoen maakte ze immers de overstap maakte van Torhout naar Gent. Het werd 0-3 voor de bezoekers.

Torhout ging in set één onmiddellijk onderuit in receptie (1-5) en kon enkel wat aanklampen toen Gent zelf wat fouten begon te maken (4-7/6-10). De bezoekers panikeerden echter niet en speelden geconcentreerd en met veel routine tegen een onkennelijk zwakke thuisploeg (7-13/9-17). De pupillen van coach Stefaan Decoster slaagden er niet in om een vuist te maken en werden in alle onderdelen overklast. De bezoekers controleerden en speelde rustig de set uit (15-25).

VKt startte heel wat beter in set twee en kwam met een paar goede bloks op 3-0. Gent reageerde (3-2/5-4) maar ook aanvallend kwam Torhout nu beter voor de dag (9-6). VDK herpakte zich echter en profiteerde van fouten bij de thuisploeg om snel opnieuw het commando over te nemen (9-11) . De thuisploeg sputterde, scoorde niet meer en bleef op achtervolgen aangewezen tegen een sober maar secuur spelend Gent (10-13/13-19). Torhout maakte het de bezoekers nog even moeilijk (22-24) maar verloor ook set twee met 22-25.

Gent domineerde in set drie onmiddellijk vanop de servicelijn (0-4). Torhout kon zich niet organiseren en bleef achter de feiten aanlopen (2-6/3-10). De leider was oppermachtig, serveerde stevig en scoorde aan 100%. VKt onderging duidelijk de wet van de sterkste en kon slecht sporadisch nog een punt scoren (5-15/12-21). Gent was in alle opzichten duidelijk sterker dan de thuisploeg en speelde probleemloos de wedstrijd uit. De derde set werd afgefloten op een duidelijke 12-25 stand.

Dit VDK Gent was duidelijk een maatje te groot voor VKt Torhout A dat zeker niet zijn beste wedstrijd van het seizoen speelde.