VKt Torhout A gaat door op zijn elan tegen Blaasveld

VKT Torhout A (archiefbeeld) © VDB

Na de verrassende zege van vorig weekend tegen leider Tchalou hebben de dames van VKt Torhout A zaterdag alweer een schitterende prestatie geleverd. Deze keer wonnen ze met 1-3 op het veld van M-Siks Blaasveld. Door deze overwinning krijgen de Torhoutenaren stilaan terug zicht op een plaatsje in de rangschikking dat hen het behoud in Liga B kan verzekeren.

In set 1 en 2 konden de pupillen van Stefaan Decoster de thuisploeg permanent onder druk zetten. Hierdoor kwamen ze niet in hun eigen spel en won VKt Torhout beide sets met 20-25. Set 3 kende een bizar verloop. Na alweer een sterk begin van VKt lag het spel door een fout van een markeerder gedurende verschillende minuten stil. Hierdoor raakten de Torhoutse dames compleet uit hun ritme en verloren ze deze set uiteindelijk met 25-16. De vierde set verliep lange tijd gelijkopgaand maar uiteindelijk trokken de bezoekers aan het langste eind (21-25).

Kaatje Masschaele is heel blij met deze tweede overwinning op een rij en vertolkt perfect het gevoel dat momenteel in de ploeg heerst. “De overwinning tegen Tchalou gaf ons een enorme boost en we geloven opnieuw helemaal in onszelf. We spelen veel rustiger en dat rendeert duidelijk.”

Als het team van Stefaan Decoster erin slaagt om de volgende wedstrijden tegen Namur en Noorderkempen te winnen zit een langer verblijf in Liga B er zeker nog in voor de Torhoutenaren.