VKt Torhout A gaat door op zijn elan en klopt nu ook Namur met 3-1

© VDB
Redactie KW

Na de onverhoopte maar verdiende zeges tegen Tchalou en Blaasveld hebben de dames van coach Stefaan Decoster nu ook de maat genomen van Namur. Hierdoor lijken de Torhoutenaren een bijna uitzichtloze positie stilaan om te buigen naar een plaats in de rangschikking die nog perspectief biedt op behoud.

Torhout startte stevig aan de eerste set maar Namur profiteerde van wat kleine foutjes bij de thuisploeg om de kloof alsnog overbrugbaar te houden. VKt bleef de opslagdruk hoog houden en het blok deed de rest. Niettegenstaande wat concentratieverlies op het einde van de set wonnen de Torhoutse dames verdiend de eerste set met 25-20.

Wellicht door decompressie bij de thuisploeg kwam Namur heel wat beter voor de dag in de tweede set . De bezoekers acteerden nu bijna foutloos waardoor de bordjes in een mum van tijd gelijk stonden na een set die de thuisploeg met 11-25 verloor.

In set drie was Torhout opnieuw op niveau. Na een gelijkopgaande beginfase nam VKt met stevige opslagen de bovenhand (8-5 en 12-7). Namur gaf zich echter niet gewonnen en kon even later terug aansluiten. De set verliep uitermate spannend maar uiteindelijk wonnen de Torhoutse dames deze belangrijke derde set met het kleinste verschil (29-27).

Ook in de vierde set was Vkt Torhout de betere ploeg maar de Waalse dames bleven aanklampen. Na een mindere periode van de thuisploeg zagen de bezoekers opnieuw de kans om aan te sluiten (16-16). Torhout verhoogde echter de opslagdruk en wist ook deze set winnend af te sluiten (25-21) en de partij met 3-1 te winnen.

Een heel belangrijke driepunter die de Torhoutse dames nog dichter brengt bij een plaats die recht geeft op een verlengd verblijf in Liga B.

(PDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier