Vkt Torhout A duidelijk een maatje te klein voor Bevo Roeselare (0-3)

Vkt Torhout A was duidelijk een maatje te klein voor Bevo Roeselare. © VDB

De Torhoutse sporthal was aardig volgelopen voor de derby tussen Torhout en Bevo Roeselare. De bezoekers zijn aan een sterk seizoen bezig en puntenwinst voor de thuisploeg zou hoopgevend zijn in de strijd om het behoud.

In set één was het wat aftasten met twee ploegen die behoedzaam startten (3-3) waarna Torhout dankzij enkele foutjes van Bevo op 5-3 kwam. VKt ging dan zelf in de fout en liet zich keer op keer vangen aan de tipballen van de bezoekers (5-7). De thuisploeg kon nog even aanklampen (9-9), maar diende uiteindelijk toch de rol te lossen (10-16). Bevo serveerde stevig en scoorde vlot door het midden. VKt bood met enkele goede bloks nog wat weerwerk (16-21), maar door drie receptiemissers bij de thuisploeg konden de bezoekers de set vrij gemakkelijk naar zich toetrekken (16-25).

Met opslagdruk en vlotte aanvallen kwam de thuisploeg in de tweede set aanvankelijk een stuk beter voor de dag (7-3)zodat Bevo diende bij te sturen. Door hoge foutenlast maakte Vkt het zichzelf weer moeilijk waardoor de bezoekers opnieuw konden aansluiten (10-10). Roeselare was een pak efficiënter, maakte weinig fouten en liep gaandeweg verder uit (13-16). Tot 15-17 kon Torhout nog wat hopen, maar daarna was Bevo op geen enkele manier meer te stoppen waardoor ook deze set met 16-25 naar de bezoekers ging.

In set drie kon de thuisploeg slechts in de beginfase wat aanklampen (2-2). Daarna liepen de bezoekers vrij snel uit tot 5-8. Enkele opslagmissers niet te na gesproken speelde Bevo net als in de vorige sets zo goed als foutloos. Daarenboven waren de Roeselaarse dames dodelijk efficiënt zowel door het midden als op de hoeken. Torhout verweerde zich wel (10-12) en kreeg even weer hoop bij 12-13, maar te veel slordigheden en gebrek aan geloof zorgden ervoor dat Bevo verder uitliep. Roeselare blokte de Torhoutse aanvallen keer op keer af (15-22) en stoomde simpel door naar een makkelijke en ruim verdiende overwinning (16-25).

Het verschil in de klassering was ook overduidelijk op het terrein. Bevo Roeselare was gewoon te sterk voor de thuisploeg en pakte dan ook verdiend de drie punten mee naar huis.