Vijf provinciale volleybalfinales voor Knack en Rembert

U19 Rembert Torhout © PC
Redactie KW

Knack Roeselare en Rembert Torhout zijn met elk vijf finales de meest succesvolle clubs uit de halve finales van de jeugd jongens en seniores mannen op Schiervelde.

Knack zag de vier jeugdploegen die zich kwalificeerden voor deze halve eindstrijd, alleen de U13 kon dat niet, hun ticket op zak steken net als Knack C dat leidt in eersteprovinciale. Rembert Torhout zag eerder deze week al zijn A-ploeg uit eerste nationale bellewinst halen tegen Liga B-ploeg Marke/Webis voor de provinciale finale van ploegen uit nationale en divisie. Drie jeugdploegen van de vijf haalden hun finaleticket en Rembert B speelt de finale van de provinciale herenbeker.

Finale Knack C – Rembert B

Rembert B nam in drie sets overtuigend afstand van reeksgenoot Ooigem. Rembert moest nochtans schuiven met spelers uit de C-ploeg want worstelt dit tweede seizoensgedeelte met enkele blessures. Zo kwam Ruben Dubois van de tweedeprovincialer als spelverdeler aan de opslag. Het belette niet dat Rembert een goede prestatie neerzette en de inleidende sets telkens rap een geruststellende bonus op het bord had vertrekkend vanuit de service. Daarin blonk Victor Debruyne uit met een renderende opslagenreeks. Ooigem kon nooit de illusie op deelwinst wekken en verloor met 25-14 de eerste beurt en met 25-13 de tweede set. Alleen de derde beurt moest Rembert achtervolgen omdat Ooigem inleidend een voorsprong van drie punten op het bord kreeg. Maar eens die achterstand gedicht werd en een Leroy Landuyt aanvallend niet meer af te stoppen was stoomde Rembert door naar de 25-18 deelwinst de derde beurt.

Knack Roeselare C won ook al in drie sets van Packo Zedelgem B maar had er twee sets lang een aardige kluif aan. Het verzamelde Roeselaarse jeugdig talent, maar één speler werd net voor de jaarwisseling geboren waar alle andere spelers jonger zijn en dus nog geen twintig jaar, opende wel overtuigend en kon een 6-5 naar 14-8 uitdiepen. Vooral via het aanvalswerk van een Tristan Vanneste die ook blokkend scoorde. Maar dan begon Zedelgem steeds secuurder uit te verdedigen en kon dichten naar 21-19 ook al omdat Knack even minder secuur afwerkte. Het werd 23-22 via een foute Roeselaarse receptie, een netfout van Torhout leverde Knack de eerste setbal op die door een servicemisser geneutraliseerd werd waarna Mattijs Verhoyen de tweede setbal verzilverde naar 25-23.

De eerste herneming losten beide ploegen elkaar van geen vin met Zedelgem dat even sterk recupereerde. Bij 18-20 kon Knack wel vijf punten op rij scoren omdat het niet te passeren was in het blok en verdubbelde 25-22. Daarmee was de wedstrijd ook gespeeld. Een losgeslagen Knack scoorde vanuit alle hoeken naar 10-3, bij 19-10 was de winnaar gekend al ging Knack dan zelf in de fout vanop de servicelijn en kon Zedelgem afsluitend nog naar 25-16 remonteren.

Jeugdbekerfinales

Weinig spankracht bij de jeugdbeker jongens waarin Torhout en Roeselare domineerden.

Bij de U11 won Knack in drie sets van Jong Kuurne en krijgt in de finale Rembert Torhout tegenover zich dat ook al in drie sets gemakkelijk afstand nam van De Haan.

Bij de U13 hield Rembert Torhout overtuigend Tievolley Tielt uit de finale in drie sets. Marke/Webis dat Poperinge in drie sets elimineerde is de andere finalist.

Rembert Torhout moest met 1-3 in Knack zijn meerdere erkennen bij de U15. Marke/Webis dat Poperinge met 3-0 klopte is de tegenstrever voor Knack in de finale.

Knack Roeselare elimineerde ook al met 1-3 Rembert Torhout bij de U17 en de finale wordt een derby met Decospan Menen dat Lendelede met 0-3 terugwees.

Ook bij de U19 krijgen wij in de finale een Knack – Rembert Torhout. Knack won met 0-3 van Tievolley Tielt en Rembert deed hetzelfde met Decospan Menen.

(RBD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier