Vierde plaats nog haalbaar voor Black & White Company Lendelede

Nele Lagae van Black and White Company Lendelede. © gf
Redactie KW

De tweede damesploeg van Black and White Company Lendelede wordt voor volgend seizoen gepromoveerd tot eerste team. Mét de ambitie om zo snel mogelijk in het nationaal volleybal uit te komen.

Zaterdag 8 februari ontvangt Lendelede leider Elckerlyc Zwevezele. Momenteel staat Lendelede op een vijfde stek in de klassering, twee punten achter Waregem. Van de vierde tot de achtste plaats is er maar een verschil van drie punten. Toch is het behoud in de hoogste provinciale reeks nu al verzekerd, want tussen de achtste en de negende gaapt een kloof van negen punten. Kan Lendelede die vijfde plaats behouden in de rest van het seizoen, of zit er nog meer in?

Mentale boost

Kapitein Nele Lagae ziet een vierde plaats nog haalbaar. “De derde plaats wordt moeilijker want Dadizele telt nu negen punten meer dan ons. Maar eigenlijk kan de top acht allemaal van elkaar winnen of verliezen. Wij kunnen nu zonder stress het seizoen afwerken, zeker omdat we nog spelen tegen drie van de laatste vier ploegen. De jongste vier wedstrijden wonnen we allemaal en dat gaf ons een boost. Het is nu vooral onze ambitie om zo goed mogelijk te spelen. Dan volgen de overwinningen vanzelf.”

Nieuwe trainer

De ploeg kende wel een verstoord seizoensbegin. “Het klikte al in de voorbereiding niet tussen de trainer en de ploeg en het bestuur. De samenwerking werd nog voor de eerste wedstrijd stopgezet. Wij moesten ons dan wel behelpen met een speelster die de training gaf en een gelegenheidscoach. Gelukkig kon Josip Josipovic dan vastgelegd worden en met hem is de samenwerking wel optimaal.”

Kan leider Zwevezele zaterdag geklopt worden? “We speelden daar een goede wedstrijd met deelwinst. Als iedereen bij ons zijn beste niveau haalt, kunnen we hen aan.” (RBD)

Zaterdag 8 februari om 19.30 uur: Black and White Company Lendelede – Zwevezele.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier