Vier spelers van Knack Roeselare op prijzenjacht met Red Dragons in Australië

Redactie KW

Vrijdag om 9.40 uur Belgische tijd nemen de Red Dragons het in de Final Four van de World League op tegen Frankrijk. Andere deelnemers zijn Nederland en gastland Australië.

De winnaars van beide duels spelen zaterdag 12 juli de finale en de verliezers spelen voor de troostprijzen. Voor de winnaar van deze Final Four gaat het World Leagueverhaal gewoon verder, want zij plaatsen zich dan voor de Final Six die volgende week doorgaat in het Italiaanse Firenze. Voor deze nacompetitie plaatsten zich de toplanden uit groep A met Italië, Brazilië, Iran, USA en Europees kampioen Rusland. Pikant detail: Frankrijk, Italië, USA en Iran zijn ook de tegenstanders van België op het WK in september.

Dejonckheere en Tuerlinckx zijn shirts kwijt

Met Stijn Dejonckheere, Hendrik Tuerlinckx, Pieter Coolman en Matthijs Verhanneman telt de kern vier spelers van Roeselare. Zij kwamen na ruim 35 uren reizen aan in Sydney. De bagage van de teammanager geraakte onderweg evenwel verloren. Daarin zaten ook de shirts van Dejonckheere en Tuerlinckx. Het duo zal dit weekend dus allicht moeten aantreden met andere wedstrijdtruitjes. Er wordt nog gezocht naar een oplossing.

Coolman: “We gaan sowieso voor winst”

Middenman Pieter Coolman denkt dat het dit weekend een dubbeltje op zijn kant kan worden voor de Red Dragons. “We beginnen tegen Frankrijk, een ploeg die op papier sterker is dan ons maar die ons wel ligt. Dat bewijzen de recente onderlinge confrontaties die wij wonnen. Nederland vind ik op zich dan minder stevig, maar zij wonnen wel al vaker van ons. Het zit soms raar in mekaar. We gaan sowieso voor de winst in deze Final Four, ook al moet ik dan mijn geplande reis annuleren volgende week.”

Mooie prijzenpot

De winnaar van de Final 4 strijkt 200 000 dollar aan premies op. Naar volleybalnormen een gigantisch bedrag. Zelfs een vierde en laatste plaats brengt nog 50 000 dollar in het laatje.

(MPM – Foto’s MPM)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen op de afsluiter van de sportkrant.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.