VIDEO Knack Roeselare stelt gelijk in titelfinale na nieuwe thriller

© VDB
Lode Blomme

Het werd alweer een bloedstollende wedstrijd tussen beide finalisten met wisselende kansen, maar uiteindelijk trok de thuisploeg aan het langste eind: 3-2 na 25-17, 18-25, 25-20, 22-25 en 15-13. Woensdag volgt de derde wedstrijd in Maaseik, vrijdag volgt sowieso al een vierde in Schiervelde.

Net voor de eerste opslag kregen coach Emile Rousseaux en Hendrik Tuerlinckx een attentie na hun verkiezing tot coach en speler van het jaar. Red Dragon van het Jaar en ex-speler van Knack Roeselare Sam Deroo mocht dan weer de eerste opslag geven.

De in de eerste wedstrijd sterk ingevallen Van de Velde kreeg bij de thuisploeg de voorkeur op Fornés. Voor de rest dezelfde starters met spelverdeler Trinidad, Tuerlinckx, Orczyk, Van Hirtum, Coolman en libero Dejonckheere. Maaseikcoach Castellani koos voor dezelfde basis die twee dagen geleden nipt de eerste wedstrijd won met 3-2: Skladany, Raïc, Bruno, Maan, Vigil Gonzalez, Colson en libero Santucci.

Knack aanvallend sterk

Aanvankelijk gaven beide ploegen elkaar geen duimbreed toe. Van Hirtum was de eerste die zich echt deed opmerken toen hij scoorde op een verdedigende actie op Colson. Bij 10-7 zorgde Van de Velde voor de eerste echte kloof en die kon een sterk aanvallend Knack verder uitbouwen: van 14-12 ging het naar 18-12. Van Hirtum en Van de Velde tekenden voor een aanvallende 4 op 5, maar ook Tuerlinckx, Orzyk en Coolman scoorden vlot. Met de inbreng van Rychlicki en Wolanski voor Maan en Colson probeerde Maaseik de eerste set nog te redden, maar Vigil Gonzalez sloeg de tweede setbal vanaf de servicelijn ver buiten: 25-17.

Rychlicki mocht blijven staan van Castellani en bedankte zijn coach met zowat alle Maaseikse punten in het begin van de tweede set. Toen hij ook Tuerlinckx succesvol blokte, kwamen de Limburgers een eerste keer voor: 9-10. Knack moest maar even achtervolgen, want Van Hitrum scoorde slim de 13-13. Orczyk werd vervolgens twee keer na elkaar afgeblokt en Maaseik rook bloed. Trinidad maakte in het setslot enkele ongelukkige keuzes en bij 16-21 kwam D’Hulst de Spanjaard dan ook vervangen. Tevergeefs: Rychlicki verzilverde met een bom de eerste setbal: 18-25 en 1-1.

Orczyk bekocht zijn bleke tweede set met een plaats op de bank. Verhanneman was zijn vervanger. Na instructies van coach Rousseaux verscheen Trinidad weer aan de pas. Veel tumult en protest in het begin van die derde set. Zelfs kapitein Tuerlinckx dreigde even de pedalen te verliezen. Maaseik kwam, ondanks geel, het best uit die periode en bij 9-12 greep Knack naar een time-out. Van de Velde nam zijn ploeg weer op sleeptouw en na rood voor de Limburgers (16-15), acete Verhanneman de 19-16 op het bord. Rychlicki (voetfout) en Bruno gingen in de fout en Tuerlinckx vond zijn cool terug, waarna Trinidad de eerste setbal tegen de grond blokte: 25-20 en 2-1 voor Knack.

Niet te dichten kloof

Maaseik was niet aangeslagen en begon furieus aan set vier: bij 3-7 greep coach Rousseaux al naar een time-out. De thuisploeg naderde wel (9-11, 13-14), maar de kloof helemaal dichten lukte voorlopig niet, ook niet na de invalbeurt van Claes voor Verhanneman: 16-18. Toen libero Santucci in de fout ging op een service van Trinidad was de 19-19 dan toch een feit. Maar dan begon Rychlicki weer te scoren en na een blok van Colson op Tuerlinckx (19-23), was de dubbele wissel D’Hulst-Konings voor Trinidad-Tuerlinckx het laatste redmiddel voor Knack. De tweede setbal was de goede voor Maaseik: Raïc zorgde voor de 22-25. Opnieuw moest een tiebreak de beslissing brengen.

Coolmantime

Met een aanval van Coolman en twee bloks van een sterke Van Hirtum nam Knack daarin de beste start: 3-0. Aan beide kanten van het net namen de zenuwen nu de bovenhand: de vijfde servicemisser was goed voor de 7-5 en bij 8-6 werd er gedraaid. Tuerlinckx scoorde twee keer op ervaring (10-8), maar Maaseik toonde zich een taaie klant :12-12. Coolman blokte op zijn eentje de 14-12 bijeen, om dan zelf de tweede setbal via het blok buiten te laten stranden: 15-13 na alweer een bloedstollende partij. 1-1 en woensdag de derde wedstrijd in Maaseik. Vrijdag volgt sowieso een vierde match in Schiervelde.

https://www.youtube.com/watch?v=W50p9aCEx3Y
https://www.youtube.com/watch?v=T-ghju3aw_A
https://www.youtube.com/watch?v=7bJABg3RJlg
https://www.youtube.com/watch?v=qWZs6tmMlUo

Knack Roeselare: Trinidad, Tuerlinckx, Coolman, Van de Velde, Van Hirtum, Orczyk. Libero: Dejonckheere. Kwamen in: D’Hulst, Claes, Verhanneman, Konings.

Noliko Maaseik: Skladany, Raïc, Bruno, Maan, Vigil Gonzalez, Colson, Libero: Santucci. Kwam: Rychlicki, Wolanski.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.