VIDEO Bevo Beobank Roeselare A viert titel en promotie naar Liga B

Redactie KW

In een rechtstreeks duel met titelconcurrent Tievolley Tielt kroonde Bevo Beobank Roeselare A zich zaterdagavond voor eigen volk tot kampioen in eerste divisie dames B.

De spanning was zaterdagavond te snijden in de Beverse sporthal, want de allesbeslissende titelmatch in eerste divisie dames B stond op het programma. Leider Bevo Beobank Roeselare A kreeg immers eerste achtervolger Tievolley Tielt op bezoek. De thuisploeg had blijkbaar last van stress in de openingsset, want de ervaren opponent kon meteen een kloofje slaan. Tot drie keer toe dichtte Bevo de kloof, maar het ging dan telkens opnieuw in de fout, 21-25.

In de herneming schakelden de troepen van trainer-coach Kris Supply een tandje hoger en verzamelden ze snel een voorsprong die ze niet meer uit handen gaven, 25-16. Ook in de derde set ging Bevo A op hun elan verder. De ervaren bezoekers probeerden op het einde van die set nog de kloof van een zestal punten te dichten, maar zonder succes. 25-17 en de titel was een feit voor de thuisploeg. Samen met de honderden aanwezige supporters was het tijd voor een eerste feestje.

De match was gespeeld, maar Tievolley bleef ervoor gaan en dwong met 16-25 de belle af. Daarin ging een gemotiveerd Bevo tot het uiterste om hun seizoen met een knappe derbyzege af te sluiten, 17-15. Dan was het tijd om de champagne te ontkurken en de promotie naar Liga B te vieren.

(SM)

https://www.youtube.com/watch?v=cygJ2QbZNac

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier