Verrassingen in West-Vlaamse volleybalbeker: leiders in eerste provinciale uitgeschakeld

Vreugdetaferelen bij Davolo Loppem na de onverwachte overwinning in de beker. © GF
Arjan Desante
Arjan Desante Medewerker KW

Zowel bij de heren als de dames is de competitieleider in eerste provinciale uitgeschakeld in de West-Vlaamse beker. De halve finales worden eind februari afgewerkt.

In het herentornooi was het vooral uitkijken naar het duel tussen Citivo Gits en Ruvo Ruddervoorde in de kwartfinales. Als competitieleider was Citivo duidelijk favoriet tegen Ruvo, dat zelf vijfde staat en enkele belangrijke spelers moest missen. Gits veroverde ook een 2-1-voorsprong, maar kreeg uiteindelijk het deksel op de neus met 2-3.

Ook de andere halve finalisten bij de heren komen uit in eerste provinciale: VT Rokavo Rollegem-Kapelle klopte Rembert Torhout B met 3-0, Pervol Ruiselede B versloeg Tievolley Tielt met 3-2 en VKt Torhout haalde het na een vijfsetter bij Roepovo Poperinge B.

Bij de dames enkel nog tweedeprovincialers

Terwijl de beker bij de heren sowieso naar een eersteprovincialer gaat, is dat bij de dames zeker niet het geval. Hier was Wivo Wingene de grote favoriet, vorig seizoen was het team al verliezend bekerfinalist en ze leiden in eerste provinciale met 27 op 27. Tegen Davolo Loppem, de leider in tweede provinciale, werd het een spannende kwartfinale en Loppem haalde het uiteindelijk verrassend met 2-3.

Ook alle andere halve finalisten spelen overigens in tweede provinciale: Ruvo Ruddervoorde won met 3-1 van Optima Lendelede B, Pervol Ruiselede schakelde Davo Wevelgem C uit met 3-2 en Damesvolley Waregem haalde het verrassend met 3-2 van VT Brugge A.

Halve finales eind februari in Roeselare en Torhout

De halve finales worden eind februari afgewerkt. Op 27 februari speelt Damesvolley Waregem tegen Pervol Ruiselede en Ruvo Ruddervoorde tegen Davolo Loppem bij de dames, die wedstrijden worden in Roeselare gespeeld. De heren zijn een dag later aan de beurt in Torhout, dan neemt Ruvo Ruddervoorde het op tegen VT Rokavo Rollegem-Kapelle en spelen Pervol Ruiselede B en VKt Torhout voor de andere finaleplaats.

(Arjan Desante)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier