Verdienstelijke oefenmatch van Hermes Oostende tegen Limburg Ladies

Hermes Oostende speelde vier stevige sets tegen Limburg.© PR
Hermes Oostende speelde vier stevige sets tegen Limburg.© PR
Redactie KW

In zijn voorbereiding op de competitie heeft Hermes Rekkenshop Oostende, uiteraard achter gesloten deuren, een oefenwedstrijd in de eigen Mister V-Arena met 1-3 verloren tegen titelkandidaat Limburg Volley Ladies.

Hermes Rekkenshop Oostende schoot het beste uit de startblokken en leidde snel met 5-8. Bij 15-16 had Limburg het kloofje gedicht en liep het verder uit naar 18-21. Dankzij de zware gesprongen opslagen van Merle Baasdam ging Hermes nog op en over de bezoeksters. Nadat Hermes eerst een setbal had moeten wegwerken, won de thuisploeg die openingsset met 27-25.

Set twee verloren de groen-gelen met het kleinste verschil (23-25) en daar viel de goede opslagbeurt van Hermesser Fanny Lafeber op. Bij Limburg was Lore Gillis moeilijk af te stoppen. Zij werd dan ook topscorer bij de Limburgse dames met 17 punten.

Set drie was de minste set van Hermes-zijde: via 13-16 en 18-21 leden de Oostendse speelsters een 20-25-nederlaag.

De vierde deelbeurt ging opnieuw in overtime. Hermes werkte enkele setballen weg maar strandde uiteindelijk met het kleinste verschil bij 25-27.

Dit was een verdienstelijke wedstrijd van beide teams met een goede libero Megan Vanden Berghe tegen een sterk Limburg dat met Lore Gillis en Nova Marring toch twee vlot scorende speelsters in dienst heeft.

Coach Koen Devos is zijn Hermes-team aan het klaarstomen voor de eerste grote afspraak van het seizoen, namelijk de kwartfinales van de beker van België op Tchalou, dit op zaterdag 9 januari.

(PR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.