Verdienstelijk VKt Torhout A verliest nipt met 2-3 van Vilvoorde

© VDB

Na de schitterende prestaties van de voorbije weken waren de Torhoutse dames meer dan ooit van plan om zondagavond de operatie redding met succes verder te zetten tegen Topsportschool Vilvoorde.

In de eerste set startten de dames van coach Stefaan Decoster snedig waardoor ze tot 7-4 uitliepen. Daarna bracht Vilvoorde de organisatie op punt en met een surplus aan gestalte en kracht kwamen de bezoekers voorbij de thuisploeg (10-15). VKt herpakte zich en even later stonden de bordjes weer gelijk (17-17). Het scoreverloop verliep gelijkopgaand maar uiteindelijk pakte Vilvoorde in extremis alsnog de set met 23-25.

In set twee kwamen de Vilvoordse meisjes snel op 1-3 maar met zware opslagdruk keerde de thuisploeg de situatie om (4-3, 8-5, 11-9). In een evenwichtige partij hielden beide ploegen elkaar lang in evenwicht maar uiteindelijk kon VKt met een ace de set naar zich toehalen (25-22).

In de derde set pakte Vilvoorde uit met zware en tactische opslagen waardoor de thuisploeg snel van slag was. De bezoekers speelden haast foutloos en wonnen de set afgetekend met 12-25.

In set vier gingen de Vilvoordse dames door op hun elan maar VKt Torhout speelde zich weer in de wedstrijd met stevige opslagen en knappe aanvallen. Het werd een uiterst boeiende set waarin beide ploegen op een hoog niveau acteerden. Opslagmissers brachten Vilvoorde op matchbal (23-24) maar een verbeten VKt sleepte alsnog een tiebreak uit de brand (26-24).

Een vijfde set moest beslissen wie de wedstrijd zou winnen. Na een sterke start waarin de thuisploeg tot 4-1 uitliep, gingen de pupillen van Stefaan Decoster door de stevige bloks van de bezoekers en receptiefouten in eigen rangen alsnog onderuit (8-15).

Door het verlies van de naaste concurrenten is de strijd voor het behoud zeker nog niet verloren voor de Torhoutse dames. Het wordt nu echter heel belangrijk om de twee volgende wedstrijden (tegen Roeselare en Lessines) winnend af te sluiten.