Verdienstelijk VKt Torhout A gaat onderuit tegen leider Aubel

Na een hele reeks verplaatsingen mochten de Torhoutse dames nog eens voor eigen volk aantreden tegen leider Aubel. Een goede prestatie zou een opsteker betekenen na de ellende van de voorbije weken, puntenwinst misschien wel een mirakel . Maar wie weet, had de kerstman wel een verrassing in petto.

Torhout startte gedreven en verbeten aan de eerste set en kon in het begin gelijke tred houden met de leiders (8-8). Aubel reageerde echter prompt en kon een tijdlang aanvallend niet gestopt worden (10-18). VKt kende een korte opflakkering (14-18), maar de bezoekers bleven geconcentreerd spelen en de aanvallende surplus bracht hen setwinst op (18-25).

Set twee was al snel over and out voor de pupillen van coach Stefaan Decoster die vrij snel tegen een 2-6 achterstand aankeken. VKt kreeg geen lijn in zijn spel, scoorde niet en Aubel liep makkelijk verder uit (6-13). De thuisploeg werd bovendien niet gediend door een zwakke eerste scheidsrechter. De bezoekers trokken er zich niets van aan en spurtten op routine simpel naar een vlotte 11-25 setwinst.

De Torhoutse dames begonnen heel snedig en verbeten aan set drie (3-1). Vooral blokkerend speelde de thuisploeg goed en kwam na 6-6 verdiend op 9-6. Aubel raakte niet meer voorbij het thuisblok en ook aanvallend was Torhout goed op dreef zodat de voorsprong behouden bleef (16-14). Aubel kroop nog even langszij (16-16) maar een gelukje met de opslag en twee nieuwe bloks zetten de thuisploeg op 20-17. Het bleef spannend (22-20), maar bij 24-21 stonden de eerste setballen op het bord. Vkt gaf de voorsprong niet meer uit handen en pakte oververdiend de derde set met 25-22.

Een gekrenkt Aubel reageerde direct in set vier (1-7), maar de thuisploeg beet van zich af en kwam terug tot 6-8. De Torhoutse dames speelden echter te braaf, scoorden te weinig en maakten net te veel fouten zodat de bezoekers weer een comfortabele voorsprong op het bord speelden (9-16). Bij Vkt was de organisatie zoek waardoor een sneller en krachtiger Aubel vrij eenvoudig (15-25) naar set-en matchwinst (1-3) kon doorstoten.

Een verdienstelijke wedstrijd van de thuisploeg na de mindere prestaties van de laatste weken. Hoe dan ook… hoopgevend voor het vervolg van de competitie.