Verdienstelijk Lendelede verliest 3-0 bij Gent

Coach Dries Wittebolle verklapt dat heel wat spelers al benaderd werden door ander ploegen sinds bekend is dat Lendelede stopt met het liga-volleybal. © VDB

De dames van B&W C Lendelede kregen bij het derdegeklasseerde Gent geen loon naar werken en verloren in drie sets. Elke set kwamen de bezoeksters wel op voorsprong, speelden ook een sterke wedstrijd, maar de aanvallende meerwaarde en de persoonlijke foutjes in elk setslot deden de deelzeges naar de thuisploeg gaan.

Lendelede opende overtuigend de eerste beurt en kwam 8-10 voor, maar die bonus kon niet aangehouden worden en omdat de bezoekende aanvalsters in het setslot blokkend gecounterd werden en zelf een drietal foutjes in receptie lieten optekenen ging de thuisploeg met 25-21 weg met de eerste deelwinst.

Met Verhulst voor Sercu in de eerste herneming en ook de inbreng van Coessens op de receptie/hoek voor Zwaanswijk liep Lendelede naar 4-8 uit. De aanvallende meerwaarde van Gent bepaalde vanaf 13-16 het verloop van deze tweede set die uiteindelijk met 25-22 naar de Gentse verdubbeling leidde.

In set drie leek Lendelede dan toch door te drukken, kwam 0-5 en 4-8 voor via renderende wissels waarbij alleen De Leeuw en Smeets heel de wedstrijd op het terrein bleven, maar in het setslot van een behoorlijke partij verhinderden enkele bezoekende receptiemissers dat Lendelede in de wedstrijd bleef. Gent rondde 25-20 af.

Na de mededeling midden deze week dat het bestuur besliste om te kappen met het Liga-volleybal in Lendelede werden de meeste speelsters maar ook trainer/coach Dries Wittebolle door heel wat ploegen benaderd voor volgend seizoen. “Ik noem uiteraard geen namen maar zowat het hele arsenaal aan Liga A-ploegen hing al aan de lijn. Ik neem evenwel de tijd om te beslissen welke richting het uitgaat want er kwamen, ook van andere clubs, al voorstellen die heel uiteenlopend zijn. Met het volleybalverbond zijn wij ook in contact over hoe het na dit seizoen moet en of de laatste , momenteel Tchalou, ook effectief moet degraderen. In dat geval en door onze stopzetting zijn er twee stijgers nodig om aan tien ploegen te komen. Zou jammer zijn voor het damesvolleybal, want de huidige Liga A-reeks wordt gevormd door tien ploegen die inhoudelijk dat niveau waard zijn. Twee nieuwe ploegen van dat niveau vinden zal moeilijk zijn.”