Unicum in eerste divisie: VT Kortrijk moet wedstrijd tegen VC Aalter herspelen

© VDB
Redactie KW

Dit weekend staat er een unicum op het programma in de eerste divisie. VTK moet zijn wedstrijd tegen Aalter herspelen, doordat er in de laatste fase van de match een onterechte opstellingsfout werd aangegeven door het blad.

Na de wedstrijd tekende VC Aalter bezwaar, de bond gaf hen gelijk. Begrijpelijk, maar wat het allemaal zo komisch maakt, is het feit dat er moet herspeeld worden vanaf set 4, waarbij VTK 2-1 in setstand voor staat en dan ook vanaf punt 22-19… Nog nooit meegemaakt, maar zo is het dus. VTK heeft genoeg aan 3 punten om de wedstrijd binnen te halen. Aalter won afgelopen weekend wel verrassend van viceleider Ruiselede, dus de focus mag zeker niet zoek zijn.

Speler Jarne Lecoutre vindt de beslissing terecht maar vreemd: “We moeten ons nu klaarstomen en opwarmen voor een wedstrijd die in 3 punten gespeeld kan zijn. Ik vind het een beetje overdreven, maar we doen ons best om dit unicum te winnen.” Wie een van de kortste wedstrijden van dit seizoen wil bijwonen moet zaterdag afzakken naar sportcampus ‘de Lange Munte’ in Kortrijk.

Zaterdag 9 februari om 20u30: VT Kortrijk – VC Aalter

(JDK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier