U13 Knack Roeselare kampioen van België

De U13 van Knack Roeselare na hun winst in de Beker van West-Vlaanderen. Vorig weekend werden ze ook kampioen van België. (GF)
Redactie KW

Nadat de miniemen van Knack eerder dit seizoen al de titel, de beker, de Supercup in West-Vlaanderen én de Jeugd Champions League wonnen, kroonden ze zich vorig weekend in eigen Schiervelde tot kampioen van België.

Knack Volley heeft er dus een nieuwe landskampioen bij, nadat het fanionteam begin mei ook al de titel pakte. Het was een absoluut superseizoen voor deze jonge volleyballers, die bijna alles wonnen wat er te winnen viel. Enkel in de Vlaamse jeugdeindrondes werd het ‘slechts’ zilver.

De U13 van Knack presteerden eerder dit seizoen al bijzonder sterk in de eigen provincie door er de titel, de beker en de Supercup te winnen. Bovendien werd ook de Jeugd Champions League van Vlaanderen gewonnen, een tornooi tegen de beste jeugdwerkingen van Vlaanderen, waardoor ze vorig weekend in eigen Schiervelde mochten deelnemen aan de nationale Jeugdkampioenschappen. Daarin zetten de Roeselaarse miniemen de kroon op het werk door twee van hun drie wedstrijden, tegen Kruikenburg Ternat en Namen, met 2-0 te winnen. De derde wedstrijd tegen Waremme werd met 2-0 verloren, maar de Roeselaarse jeugdploeg eindigde toch als eerste door een betere puntenverhouding.

Zes uur trainen per week

De trainers Kaat Bothuyne, Hanne Descheemaeker en Erwin Everaert zijn dan ook trots op hun ploegje. “Dit is het resultaat van het vele harde werk op training”, aldus Erwin Everaert. “Deze jonge spelers trainen drie keer twee uur per week en in de vakanties komen daar nog zes uur extra bij. Zonder inzet, consequent werken en de juiste motivatie van de spelers en de ouders is dit niet haalbaar. Als de jongens deze inzet blijven aanhouden, hebben ze nog een mooie toekomst voor zich.”

(LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier