Tweede titel op rij voor de dames van Davolo Loppem

© TBR
Redactie KW

Een jaartje nadat Davolo Loppem de titel pakte in tweede provinciale én de provinciale beker op zak mocht steken, werd het team nu ook kampioen in eerste provinciale.

Het zijn gouden tijden voor Davolo Loppem. Met de amper 25-jarige trainer-coach Glenn Dendooven aan het roer promoveerde het team vorig seizoen als kampioen van tweede naar eerste provinciale en bovendien won Davolo toen ook nog de provinciale beker. “Het is mijn ambitie om ooit in divisie te coachen en waarom niet met Loppem”, klonk Dendooven toen ambitieus, maar niets deed vermoeden dat zijn droom zo snel al zou uitkomen.

Dit seizoen vocht Davolo een spannende titelstrijd uit met Vlamvo Vlamertinge, Davo Wevelgem, VT Brugge en aanvankelijk ook Elckerlyc Zwevezele. Bij aanvang van de slotspeeldag had Loppem slechts één puntje voorsprong op Vlamertinge, het team kon zich dus geen uitschuiver veroorloven. De thuiswedstrijd tegen Damesvolley Waregem A – de achtste in de stand – werd dan ook met de nodige voorzichtigheid aangevat, aangezien Loppem de heenmatch ‘slechts’ met 2-3 gewonnen had.

In eigen huis kwam de kersverse kampioen echter niet in de problemen. Davolo maakte het koelbloedig af met 3-0 en mocht het tweede titelfeest op rij inzetten. De club voorzag alvast braadworsten en feestelijke drankjes om de viering te kleuren.

Tweede titel op rij voor de dames van Davolo Loppem

(AD – foto’s AD/TBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier