Tweede gouden zege op rij in Finland

Met twee zeges in vijf sets hebben onze Red Dragons een uitstekend openingsweekend achter de rug tegen Finland. Op bezoek bij een geduchte tegenstander, waar België vorig jaar tweemaal met 3-2 verloor, bleek onze jonge ploeg vooral zondag over heel veel veerkracht te beschikken.

De Red Dagons wonnen voor de tweede dag op rij in een vijfsetter.

Nadat ze in set drie een riante 15-20 voorsprong uit handen gaven, knokten ze met de rug tegen de muur heerlijk terug. In die beide slotsets trokken ze hun aanvalspercentage over de hele match op tot boven de 50 procent, Pieter Verhees en Gert Van Walle toonden de koelbloedigheid om net in money-time de Finnen met schitterende opslagen een uppercut uit te delen. Onze receptie liet zich amper op foutjes betrappen.

In de stand van poule E moet ons land de Nederlanders laten voorgaan, omdat die in hun openingsweekend met 2-3 en 1-3 gingen winnen in Portugal. Maar in de nieuwe reglementering tellen eerst de overwinningen en daarom is de twee op twee bij rechtstreeks concurrent Finland van goudwaarde.

Het duel met de Finnen gaat overigens gewoon door: komend weekend komen ze al op bezoek in Kortrijk voor twee nieuwe duels, op zaterdag en zondag.

World League: FINLAND – BELGIË 2-3

Setstanden: 31-29, 20-25, 25-23, 21-25, 11-15

BELGIE: Deroo 20, Coolman 14, Klinkenberg 16, Verhees 12, Van Walle 20, Valkiers 4. Libero: Dejonckheere. Kwamen in: D’Hulst 2, Rousseaux 3, Claes, Baetens 1.

FINLAND: Tervaportti 5, Siltala 15, Sivula 18, Oivanen 9, Ojansivu 19, Lehtonen 4. Libero: Kerminen. Kwamen in: Helenius, Shumov 6, Sinkkonen, Rumpunen 1.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.