Twee West-Vlamingen en Knack-speler helpen Red Dragons aan vlotte zege in Griekenland

Klaas Allosserie

Als de eerste wedstrijd van het EK-kwalificatietoernooi een sleutelmatch was voor de Red Dragons, dan hebben ze wel degelijk de juiste sleutel gevonden, want Griekenland werd in het eigen Kozani met 3-0 verslagen (25-17, 25-23, 25-22).

Met Kortrijkzaan Stijn D’Hulst als spelverdeler begonnen de Belgische mannen uitstekend in de eerste set: Rousseaux, Tuerlinckx en Tieltenaar Coolman (allemaal Roeselare-adepten) werden uitstekend aangespeeld, zodat de score opliep tot 11-5. Onder impuls van sterspeler Tzourits kwamen de Grieken nog terug tot 12-9, maar Deroo en Tuerlinckx gaven de setwinst niet meer uit handen en Van de Voorde blokte de eerste winst af.

Meer evenwicht in het begin van de tweede set (6-5), maar Deroo zorgde met een aanval, een blok en een sterke opslag voor het 10-6 verschil. Langs alweer Tzourits komen de Grieken op het einde van de set terug tot 24-23, maar een blok van Coolman zorgt voor tweede setwinst.

De Grieken nu helemaal op dreef en langs Protopsaltis en Tzourits komen ze aan een 14-16 voorsprong, maar Rousseaux, Deroo enTuerlinckx geven de winst niet meer uit handen.

Speelden voor België: Deroo 13, Coolman 6, Tuerlinckx 14, Rousseaux 8, Van de Voorde 7, D’Hulst 1, libero Ribbens. Kwamen in: Valkiers, Cox.

Topschutters bij Griekenland: Tzourits 22, Koumentakis 9, Protopsaltis 9.

(MC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.