Twee op twee voor Red Dragons U19

De Red Dragons U19 blijven schitterend presteren. Tegen Bulgarije gingen wel twee sets verloren, maar de overwinning ging uiteindelijk naar België.

Dat het niet vanzelf ging, hoeft geen betoog. Een zware wedstrijd mondde immers uit in een spannende vijfsetter. Hoewel België een vliegende start nam, knabbelden de Bulgaren aan de voorsprong maar konden ze niet beletten dat de eerste set in Belgische handen bleef. De tweede en derde set gingen wel naar Bulgarije waardoor ze al zeker waren van minstens een punt. Maar de jonge Red Dragons krabbelden recht en stonden in de vierde set de hele tijd voor. De belle weerspiegelde de spanning van de vorige sets, maar uiteindelijk trok België aan het langste eind.

België is het enige land in poule B dat nog niet verloor en voert de rangschikking aan. Morgen eindigt de groepsfase wel met een duel tegen nummer twee Italië. De top twee van de groep stoot door naar de halve finale.

De Belgische bondscoach Mieke Moyart zag haar groep opnieuw winnen. “We startten bijzonder goed aan de wedstrijd dankzij een prima blok-verdediging. Daarna won Bulgarije sets, maar in de tweede set was dat echt bijzonder nipt. Hoewel we wat wegzakten in set drie, konden we ons wel zeer goed herpakken met hetzelfde recept als de eerste set; aangevuld met goede opslagen.”

“In de tiebreak was het niet evident om een 6-8 om te buigen in deelwinst, maar ik ben heel tevreden over de veerkracht van het team.”

Sets: 25-22; 23-25; 19-25; 25-22; 15-12

België: Fafchamps 5, Rotty 18, Plaskie 13, D’heer 17, Ocket 1, Van De Velde 16; libero: Perin. Kwamen in: Mc Cluskey, Peeters, Van Elsen 7.