Twaalf Hermessers vangen voorbereiding goed aan in Tilburg

Voor de speelsters was het leuk om na het extra lange coronazomerreces weer eens competitief aan de slag te kunnen. © PR
Redactie KW

In het tornooi van het Nederlandse Tilburg boekte Hermes een zege, een nederlaag en een gelijkspel. Volgend weekend volgen twee nieuwe tornooien voor de troepen van trainer-coach Koen Devos.

Na amper drie groepstrainingen is er uiteraard nog geen sprake van enige vorm van automatismen bij het new look Hermes Rekkenshop Oostende. De nieuwe trainer Koen Devos was toch heel blij om een aantal wedstrijden te kunnen spelen in de topsporthal van Tilburg. Ook voor de speelsters was het leuk om na het extra lange coronazomerreces weer eens competitief aan de slag te kunnen. Hun gretigheid viel op.

Het resultaat was van totaal ondergeschikt belang. Kijken en leren stonden voorop. Hermes speelde geen twee sets in dezelfde opstelling. Alle twaalf speelsters kregen evenveel speelgelegenheid. De mogelijkheden die in deze groep zitten, vielen op.

Hermes speelde tegen Activia 1-1 gelijk (setstanden 25-17 en 20-25). Hermes won met 2-0 tegen Tilburg (setstanden 25-23 en 25-17). Flynth Fast haalde het met 2-0 van Hermes (setstanden 25-16 en 25-19).

In zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen speelt Hermes Oostende komend weekeinde twee tornooien: zaterdag 5 september in Diksmuide tegen reeksgenoot Tchalou en de Franse Pro A-club Terville. Zondag 6 september volgt dan een thuistornooi tegen eerstenationaler Fixit Kalmthout en reeksgenoot Antwerpen. Op beide tornooien zijn supporters toegelaten volgens de geldende corona maatregelen.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier