Trainer Dries Wittebolle hoopt op afscheid in schoonheid voor B&W C Lendelede

Dries Wittebolle wil nog één keer alles geven voor Lendelede. © Bart
Redactie KW

Zondag ontvangt B&W C Lendelede dames op de slotdag van de reguliere competitie Michelbeke. Meteen de laatste wedstrijd in Liga A voor Lendelede, dat ermee ophoudt op het hoogste niveau. Trainer-coach Dries Wittebolle wil afronden met een zege als eerbetoon aan het bestuur en alle vrijwilligers van de club.

Doordat Lendelede forfait geeft voor de eindronde wordt het naar de laatste plaats verwezen in het klassement en is de daler in Liga A al bekend. “Deze constructie vind ik een goede oplossing die het kwaliteitsverlies in de hoogste damesreeks beperkt. De jongste jaren is het spelniveau in Liga A opgetrokken“, zegt Dries Wittebolle. “Dat was ook bij ons het geval. Toen het bestuur ons enkele maanden geleden meedeelde dat het statuut van twee ploegen in het nationale volleybal niet meer haalbaar was, kwam dat hard aan. Met de complete ploeg, speelsters en technische omkadering, beslisten wij toen om dit seizoen in schoonheid af te werken.”

Die laatste wedstrijd in Liga A komt eraan en de groep hield woord. Er werd verder getraind en de wedstrijden werden gespeeld met volle overtuiging en de wil om zoveel mogelijk te winnen. “Dat deden wij ook in onze laatste verplaatsing het jongste weekend bij leider As/Tongeren”, gaat Wittebolle verder. “Wij gaven er, niettegenstaande wij zowel Zwaanswijk, Verhulst als libero Voets door ziekte misten, een sterke prestatie weg. Het 3-0-verlies geeft de intensiteit van de wedstrijd niet weer want na het inleidend 25-22-setverlies werd het in de tweede set 32-30 en in de derde 25-23. Dan weet je dat alleen details het verschil maakten.”

Constante groei

Dries Wittebolle is aan zijn zesde seizoen bezig bij Lendelede. Voor hij er aan de slag ging, had hij drie seizoenen Liga A-ploeg Hermes Oostende op zijn curriculum vitae. Hij laste dan een sabbatjaar in als trainer vanwege de geplande gezinsuitbreiding. “In Lendelede vond ik een prachtige uitdaging met een heel ambitieus bestuur, dat wou doorstoten naar de top van het Belgische damesvolleybal. Dat eerste seizoen werden wij kampioen in eerste divisie, als nieuwkomer in Liga B werden wij zevende, een seizoen later tweede en we konden uiteindelijk als bijkomende stijger naar Liga A. Die drie seizoenen wonnen wij twee keer de provinciale beker voor nationale/divisie en waren we één keer verliezend finalist. Maar vooral belangrijk was dat het bestuur mij ook volgde in de uitbouw van de ploeg met nieuwe speelsters en een uitbreidende technische omkadering met eerst scouter Andy Laperre, assistent-coach Laurents Deprez en Christophe Van de Plas. En dit seizoen hebben we met Bart Coussement ook een physical coach. Niet zonder succes want wij konden ons gemakkelijker staande houden en die achtste plaats van dit seizoen acht ik sterker dan het behoud de twee seizoenen ervoor door de inperking naar tien ploegen.”

Ambities herschikt

Vooral financieel moest het bestuur inbinden en werden de ambities herschikt. “Dat is een beslissing waarvoor wij alle begrip hebben. Maar daarmee krijgt het hardwerkende bestuur niet wat het verdient. Altijd werden de gemaakte overeenkomsten nagekomen. Wij willen voor deze laatste thuiswedstrijd dat clubhoofdstuk dan ook met een zege afsluiten. Noem het een eerbetoon van ons voor alles wat het bestuur en ook de vele vrijwilligers van de club die vele seizoenen al opbrachten om ons in de meest ideale omstandigheden te laten volleyballen.”

Zondag 8 maart om 14.30 uur: Black and White Company Lendelede – Saturnus Michelbeke.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier