Trainer-coach Kris Supply blijft volgend seizoen aan het roer bij Bevo Beobank Roeselare A

"We zijn snel tot een nieuwe overeenkomst gekomen", vertelt coach Kris Supply. (foto SM)
Redactie KW

Zaterdag opent Bevo Beobank Roeselare A het nieuwe jaar voor eigen volk met de topper tegen Aubel VBC, de leider in Liga B. Dat is meteen ook de laatste wedstrijd van de heenronde, waarin de troepen van trainer-coach Kris Supply momenteel op een knappe vierde plaats staan.

“Daar kan ik alleen maar tevreden mee zijn”, zegt trainer-coach Kris Supply. “In het begin van het seizoen was het nog wat zoeken met de vele nieuwkomers in de kern, maar we vonden redelijk snel het goede ritme. Ook al kenden we wel wat pech bij de start. Zo viel Marieke Vanneste uit met rugproblemen en besloot Ine Desimpele een stapje terug te zetten naar de B-ploeg. Zo moesten we in extremis nog op zoek naar versterking. Die vonden we uiteindelijk met Zita Huybens en Marie Meuwissen, al staat Marie al even aan de kant met een scheenbeenvliesontsteking.”

Opgeroepen voor nationale U17

“Voor de topper tegen Aubel missen we ook Lien Moijson met een verrekking en Clémence Vannoote, die opgeroepen is voor de nationale U17 om deel te nemen aan het EK. Een prachtige ervaring voor haar en mooi voor de uitstraling van onze club, maar we moeten haar daardoor wel even missen. We staan zaterdag dus niet compleet, maar er is geen druk. Het is niet van moetens tegen hen. Ons oorspronkelijke doel was het behoud verzekeren en al de rest was extra. Maar wie weet kunnen we voor eigen volk wel iets forceren tegen de leider. Veel zal afhangen of hun opposite Lotte Penders fit is of niet.”

“Als we onze stek in de top vijf kunnen vasthouden, is ons seizoen meer dan geslaagd. Er kan natuurlijk nog veel gebeuren, maar ik denk niet dat we een terugval zoals vorig seizoen zullen kennen. Er zitten nu veel minder studenten in onze kern en het is een enorm ambitieuze groep met wel wat ervaring. Ze trainen heel goed en stuwen elkaar naar een hoger niveau. Het is een fantastische groep om mee te werken als trainer-coach.”

Kris Supply is ondertussen al zes jaar aan de slag bij Bevo Beobank Roeselare en breit daar volgend seizoen een vervolg aan. “Ik heb met het bestuur samengezeten en wou gerust plaatsmaken voor iemand anders als ze dat nodig vonden, maar we zijn snel tot een nieuwe overeenkomst gekomen. Ik kan me geen betere vereniging wensen. Dicht bij huis kan ik op een mooi niveau aan de slag bij een club met heel veel potentieel en talent. Prachtig toch?” (SM)

Zaterdag 11 januari om 20.30 uur: Bevo Beobank Roeselare A Aubel VBC.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier