Torhoutse Maxime Vinckier (Knack C) tegen ex-club VKt

Maxime Vinckier. (gf)
Redactie KW

In Promo 1 zijn de heren van Knack Roeselare C zoals verwacht veelbelovend begonnen aan de competitie. Tegen VT Diksmuide en VT Menen B werd overtuigend gewonnen. Zaterdag spelen de pupillen van coach Dirk Courtens in eigen huis tegen de sjampetters uit Torhout, wat voor Maxime Vinckier (17) een speciale wedstrijd wordt.

“Ik ben als kleine jongen ooit gestart bij Rembert Torhout. Toen mijn oudere broer naar Knack verhuisde, ben ik hem gevolgd. Later ben ik hem opnieuw gevolgd naar VKt Torhout, maar ondertussen ben ik weer aangesloten bij Knack. Bij de routiniers van VKt heb ik enkele mooie jaren beleefd. Als jonge gast heb ik veel van hen opgestoken. Ook (vuile) trucjes, die me nu soms nog van pas komen.”

Titelkandidaat

“VKt is een leuke ploeg met hoofdzakelijk oudere spelers die spelplezier heel belangrijk vinden”, vervolgt de Torhoutenaar. “Bij Knack is de wil om te winnen groter. We zijn ambitieus en willen graag zo hoog mogelijk eindigen. Voor heel wat andere ploegen zijn we de gedoodverfde titelkandidaat, maar wij gaan ervan uit dat elke wedstrijd gespeeld moet worden.”

Maxime is blij dat hij zaterdag heel wat vrienden uit zijn VKt-periode zal terugzien. “Ik kijk echt uit naar die wedstrijd. Aan een pronostiek zal ik me niet wagen, maar ik hoop uiteraard dat wij de drie punten veroveren.” (PDC)

Zaterdag 2 oktober om 15.30 uur: Knack C – VKt Torhout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier