https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Torhoutse clubs bereiden seizoen voor op beachvolleyvelden: “Ideaal om te blijven volleyballen”

Pascale Marichal en Peter Debruyne maken zich met de Torhoutse volleybalploegen op voor het nieuwe seizoen. (foto's PDC)
Pascale Marichal en Peter Debruyne maken zich met de Torhoutse volleybalploegen op voor het nieuwe seizoen. (foto's PDC)
Redactie KW

Zowel op als naast het veld zijn de Torhoutse volleybalverenigingen al volop bezig met de voorbereiding van het komende seizoen. Bij Rembert en VKt zijn de meeste teams zowel buiten als binnen (weer) aan het trainen. Maar vooral op de terreinen voor beachvolleybal is het de laatste tijd heel druk.

“Al onze jeugdploegen zijn al enkele maanden opnieuw buiten aan het trainen”, opent Peter Debruyne, jeugdcoördinator van Rembert. “Eigenlijk hebben we nooit stilgelegen want na de competitiestop zijn we onmiddellijk gestart met onlinetrainingen. Van zodra het mocht, hebben we in openlucht met kleine groepen getraind. Sinds enkele maanden beschikken we over vier terreinen waar onze spelers kunnen beachvolleyballen en dat is duidelijk een groot succes. Samen met VKt hebben we recent een onafhankelijke beachvolleybalclub opgericht. Door corona zijn heel wat spelers intensief beginnen beachvolleyballen waardoor dit idee begon te groeien en nu vaste vorm heeft. Vanaf volgend jaar zal iedereen die het wenst, kunnen aansluiten bij Rembert Beach Torhout en als lid van de club deelnemen aan tornooien.”

Andere techniek

De jeugdverantwoordelijke van VKt Torhout bevestigt dat beachvolley ook bij de damesclub heel erg populair is. “Met al onze jeugdploegen trainen we intussen al enkele weken opnieuw outdoor. Zelfs het fanionteam speelde al enkele keren buiten in kleine groepen. Ruim honderd jeugdspelers oefenen al een hele tijd volgens een vast trainingsschema op de beachvolleybalvelden”, aldus Pascale Marichal.

“Niettegenstaande de techniek bij beachvolleybal toch wel anders is, blijft het een ideaal alternatief om te blijven volleyballen tijdens de zomermaanden wanneer de competitie stilligt. Ook voor het teamgevoel is het belangrijk dat onze meisjes samen blijven sporten. Vanaf volgend seizoen is er een autonome club voor iedereen die ook na de coronaperiode wil blijven beachvolleyen. Deze nieuwe club is een prima initiatief om de samenwerking tussen beide Torhoutse volleybalclubs nog verder uit te diepen.”

foto PDC
foto PDC

Beide jeugdcoördinatoren kijken verlangend uit naar een nieuw seizoen dat hopelijk niet verstoord wordt door coronaperikelen. “We moeten nu rustig weer opbouwen maar ik verwacht geen al te grote problemen. Als het nodig is, zullen we enkele coronabeperkingen zoals het dragen van een mondmasker langs de zijlijn er wel bijnemen”, besluiten Pascale Marichal en Peter Debruyne in koor.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.