Topper van de week: Hermes Oostende B klopt Bidavo Bissegem met 3-0

© VDB
Redactie KW

Hermes Oostende heeft zijn zware verliespartij bij Aalter met een klinkende zege doorgespoeld tegen Bidavo Bissegem. Setstanden waren 25-19, 25-20 en 25-21.

De bezoekers begonnen furieus aan de wedstrijd. Vanwingene opende met een opslagreeks van zes punten. Astrid Tommelein riep die met een smash-blok-buiten een halt toe. Oostende-coach Nagels pakte meteen een time-out en dat loonde. Zus Liesbeth Tommelein maakte er met een mooi geplaatste smash 3-7 van. Oostende tankte vertrouwen en met Shana Gesquiere aan de opslag kwam het terug tot op één punt 8-9. Bij 12-12 was alles te herbeginnen. Nu was het de kustploeg dat op het elan doorging. Een staalharde smash door het midden van Gesquiere bracht hen twee punten voor (15-13). Een blok van Maus en vier opslagen van Van Craeyelinge zette Oostende op rozen (20-15). Bissegem ging tot twee maal toe in de fout (23-18), maar kon via Verreecke milderen. Yasmiene Maus maakte het met een stevige service simpel af (25-19).

Vrijuit aanvallen

Ook in de tweede set maakte Hermes via Astrid Tommelein het openingspunt. Bissegem reageerde wel, maar kon niet vermijden dat via een dubbel blok Maus- Gesquiere de score opnieuw opliep. Eerstegenoemde pakte met twee onhoudbare smashes uit (7-2). Vooral de verdedigende organisatie onder leiding van een alerte Vanden Berghe zorgde ervoor dat Oostende vrijuit kon aanvallen (10-3). Toch begon de nonchalance parten te spelen en Bissegem kwam op sokken terug (12-9). Baston powerde naar 14-11, maar met Maxinne Vancraeyelinghe aan de opslag liep Oostende opnieuw uit (18-11). Vercruysse en Baston gaven de bezoekers echter hoop (20-17). Opslagen van sterkhouder Baston en twee toetsfouten van de thuisploeg bracht hen in het kielzog (22-20), maar Yasmiene Maus blokte gevat. Met een ace erbovenop kreeg Hermes een eerste setbal 24-20. Die was meteen raak. De 2-0 voorsprong was dan ook meer dan verdiend.

Gelijkopgaande derde set

In een gelijkopgaande derde set bleef Oostende toch de bovenhand houden (8-4). Een mooie fly van Vanwyngene en opslagen van Verreecke brachten de score bijna terug in evenwicht (8-7). Hermes reageerde net op tijd en kon via Zita Huybens uitlopen (11-8). De ingevallen Julie Ketels maakte er met een opslagreeks 16-10 van. Bissegem kon opnieuw wat milderen (18-14), maar Liesbeth Tommelein maakte er in haar bekende stijl met een geplaatste smash 20-14 van. Enkele persoonlijke foutjes van Oostende gaven de bezoekers nog hoop (20-17). Maus dikte van achter de driemeterlijn aan (21-17) en via opslagen van opnieuw Ketels en een mooie plaatsbal van Astrid Tommelein kwam de zege wel heel dichtbij (24-18). De eerste wedstrijdbal werd nog buiten geslagen, maar Yasmiene Maus maakte het uiteindelijk af (25-21).

(John Loncke – foto VDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier