Topper Julien Lemay drie seizoenen langer bij Prefaxis

Goed nieuws voor de supporters van Prefaxis Menen want manager Tom Florin heeft een nieuwe overeenkomst bereikt met Julien Lemay. De 32-jarige libero zal ook de volgende drie seizoenen de kleuren van Prefaxis verdedigen.

Twee jaar geleden al overhaalde het bestuur hem om de overgang te maken van Tourcoing naar Menen. Lemay wierp er zich sindsdien week na week op tot de absolute uitblinker en wordt zelfs als de beste libero uit de Ethias League aanzien. “Deze contractverlenging is voor ons dan ook uitstekend nieuws”, liet een trotse Florin optekenen.

Lemay zal als semi-prof blijven fungeren bij Prefaxis omdat hij nog steeds aan het roer staat van zijn bedrijf Impulsion dat gespecialiseerd is in het leveren van ledboarding aan professionele sportclubs en aan grote evenementen. Voetbalclub Moeskroen-Péruwelz is één van zijn klanten.

Rijkgevuld palmares

Julien Lemay werd in 2004 ontdekt toen hij onder Strumilo bij Oosthout Torhout de pannen van het dak speelde. Het zou hem twee jaar later een toptransfer naar Knack Roeselare opleveren. Met die club speelde hij drie keer op rij de titelfinales, waarvan hij er één won in 2007. Het jaar nadien pakte hij de supercup en bekampte hij de bekerfinale met Knack. Ook in de Champions League maakte Lemay furore. In het seizoen 2006-2007 bereikte hij de play-offs met zes na stuntzeges tegen onder meer Belchatow en Belgorod. De Fransman werd dat jaar op het kampioenenbal zelfs uitgeroepen tot Best Receiver by Efficiency. Na een omzwerving bij Tourcoing belandde Lemay in 2013 dus opnieuw in België. Bij Menen zal hij dankzij zijn nieuwe overeenkomst nog te bewonderen zijn op het parket tot 2018.

Topper Julien Lemay drie seizoenen langer bij Prefaxis


Beach Club Menen

Sinds een paar maanden zette Lemay ook zijn schouders onder een nieuw project. Samen met verschillende teamgenoten wil hij een Beach Club oprichten op de site van tennisclub Wimbledon in Menen. Daarmee wil hij beachsporters op alle niveaus uit Zuid-West-Vlaanderen en Noord-Frankrijk lokken. De onderhandelingen met de potentiële sponsores geraakten in een stroomversnelling sinds er bijna 1500 liefhebbers op de Facebookpagina www.facebook.com/beachclubmenen aangaven dat ze zo’n Beach Club wel zien zitten. Volgende week komen Lemay en de andere initiatiefnemers naar buiten met een stand van zaken rond dat dossier.

(MPM – Foto’s MPM)

Topper Julien Lemay drie seizoenen langer bij Prefaxis


Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.