TOP/FLOP SPORT : Kris Supply / Tim Declercq

Redactie KW

Elke maandag halen we een winnaar uit het sportweekend, zo ook een minder fortuinlijke atleet.

>> TOP : Kris Supply pakt titel met Sijos Menen en plaatst zich voor bekerfinale

Aan een punt hadden ze genoeg en dat haalden ze tegen Bevo Roeselare. De wedstrijd ging wel met 2-3 verloren, maar Sijos Menen mocht de titel en de bijhorende promotie naar eerste divisie vieren. Kris Supply is aan zijn zesde seizoen bezig bij de grensploeg. Nadat vorig jaar de titel aan Optima Lendelede moest gelaten worden, maakt hij de titelambities met zijn team nu waar. Kris Supply verlaat Sijos Menen en trekt naar Bevo Roeselare , de ploeg waartegen ze zopas dus de titel pakten. Sijos plaatste zich overigens ook voor de bekerfinale. Die andere rivaal – Optima Lendelede – werd in de terugwedstrijd van de halve finale na een golden set verslagen met 4-1. Sijos Menen maakt dus nog kans op nog een prijs.

>> FLOP : Gusev rijdt Tim Declercq ondersteboven, ook pech voor andere West-Vlaamse renners

Het zat de renners van Topsport Vlaanderen-Baloise niet mee. In de E3 Harelbeke – of beter gezegd voor de wedstrijd – reed de Rus Gusev Izegemnaar Tim Declercq ondersteboven. Die hield daar enkele gekneusde ribben aan over. De E3 mocht hij op zijn buik schrijven, in Gent-Wevelgem werd hij met pijnlijke ribben naar een 91ste plaats. Jelle Wallays (Staden) moest vrijdag ziek er de brui aan geven en ook Pieter Vanspeybrouck (Ruiselede) kwam ten val.

Maar ook goed nieuws van onze West-Vlaamse renners. Stijn Devolder etaleerde zijn topvorm in Gent-Wevelgem, Sep Vanmarcke werd er vierde en scoort letterlijk en figuurlijk weer punten en ook de in extremis opgeroepen Guillaume Van Keirsbulck liet zich zien. Dat belooft voor de Ronde van Vlaanderen.

(WVS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier