Tomas Rousseaux trekt naar Vero Volley Monza

De ex-Knackspeler en zoon van coach Emile Rousseaux tekende er een contract voor twee jaar.

Knack Roeselare is volleykampioen, vader en coach Emile Rousseaux en zoon en speler Tomas vieren samen de titel. Tomas trekt nu naar de Italiaanse competitie. © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

Vero Volley Monza komt uit in de Italiaanse Serie A1 Superlega en speelt net als Knack Roeselare in blauw en wit. Momenteel is de receptie-hoekspeler met de nationale ploeg in Bakoe voor de eerste Europese Spelen, tot vorige week was hij nog aan het werk in de World League met de Red Dragons.

Via mijn zus weet ik hoe in Italië gewerkt wordt

“Ik koos voor de Italiaanse Serie A1 omdat dit binnen Europa een competitie met topvolleyteams is en voor Vero Volley Monza omdat daar veel mogelijkheden en groeimarge aanwezig is voor jonge spelers”, aldus de 21-jarige Tomas Rousseaux. “Mijn zus Hélène speelde het voorbije jaar bij Modena en van haar weet ik hoe in Italië wordt gewerkt. Ik kijk er naar uit om mijn nieuwe team te leren kennen, net als de stad Monza, vooral bekend om zijn Formule 1-circuit. Ik ben ook al begonnen met een cursus Italiaans te studeren.”

Tomas Rousseaux maakte de voorbije drie seizoenen deel uit van de kern van Knack Roeselare en was een belangrijke schakel in de drie landstitels op rij en de successen van Knack Roeselare in de Champions League.

(LB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.