Tim Vandenberghe ziet dat Roepovo Poperinge A nog te wisselvallig presteert: “Weekend zonder volleybal komt op het ideale moment”

Tim Vandenberghe combineert volleybal met studies kinesitherapie. (foto Bart) © VDB / Bart Vandenbroucke
Redactie KW

Het volleyballoze weekend dat volgt, kon voor Roepovo Poperinge A op geen beter moment vallen. Bovenop de kwaaltjes en blessurezorgen speelde receptie-hoekspeler Tim Vandenberghe de thuismatch van vorig weekend met een ingepakte duim.

“Ik moest elke bal in receptie onderhands nemen, bovenhands was geen optie”, zucht de 22-jarige Poperingenaar. “Ook voor Michel Vandermarliere, Simon Liefooghe en Lander Houwen die sukkelen met respectievelijk de rug, schouder en achillespees zal een weekendje rust meer dan welkom zijn. Dat het aan onze eerste set tegen VC Aalter niet te zien was dat we gehavend aan de opslag kwamen, klopt wel.”

“We speelden misschien wel onze beste set van het seizoen. Jammer genoeg konden we dat hoge niveau niet aanhouden. Dat blijft een werkpunt naar de komende matchen toe. We zijn nog te wisselvallig, vooral de foutenlast moeten we kunnen beperken.”

Lessen trekken

Bovenop het blessureleed was Roepovo ook niet gediend door de kalender in de openingsfase van het seizoen. “Het leek wel of we alleen maar titelkandidaten troffen”, gaat Tim Vandenberghe verder. “Nu komen er matchen aan waarin we wel de punten moeten kunnen pakken. We moeten onze lessen trekken uit de nederlagen die we al leden en ons vooral niet focussen op het klassement. Ons doel is en blijft om in deze reeks te blijven, maar ik vind nog steeds dat we hoger mogen mikken. Als iedereen weer fit is, moeten we bewijzen dat er met ons rekening zal gehouden moeten worden.”

Tim Vandenberghe combineert het volleybal met zijn studie kinesitherapie in Leuven. “Ik kan enkel op vrijdag komen trainen in Poperinge, maar op maandag train ik bij het universitair team van de KU Leuven. Het niveau ligt daar ook wel hoog, met enkele spelers die in eerste en tweede nationale uitkomen. Voor mij is dat een heel goede zaak, want ik voelde dat ik na de lange onderbreking zowel fysiek als speltechnisch mijn niveau niet meer haalde.”

(TVI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.