Thomas Vandenberghe van VT Marke-Webis is klaar voor derby tegen ex-team Lendelede

Voor Thomas Vandenberghe is de match tegen zijn ex-ploeg speciaal. © MPM
Redactie KW

In Liga B wordt de competitie na de onderbreking heropend met de laatste speeldag van de heenronde. Daarin trekt de derby van zondag tussen VT Marke-Webis en B&W C Lendelede alle aandacht.

Als je kijkt naar de klassering, moet Marke-Webis de derby op papier vlot winnen. Lendelede staat laatste met amper vier punten en op zes punten achterstand van de voorlaatste Thimister. De laatste degradeert naar niveau 3 of volgend seizoen tweede nationale. Marke-Webis staat met 19 punten vijfde met vier punten achterstand op het vierde geklasseerde Amigos Zoersel en vijf op Booischot.

“Het kan nóg beter”

“Wij spelen nog niet regelmatig genoeg om de top drie te halen”, stelt opposite Thomas Vandenberghe, die in het tussenseizoen samen met Wouter Hollez Lendelede ruilde voor Marke-Webis. “Het kan dus nog beter, maar daarvoor hebben wij nog een terugronde. Vergeet ook niet dat wij al zes vijfsetters speelden waarvan er vier gewonnen werden en twee verloren.”

Voor Thomas wordt het dus een match tegen zijn ex-ploeg en dat maakt het uiteraard nog specialer. “Toch wel, want ik speelde er vijf seizoenen. Jammer dat Lendelede het zo moeilijk heeft, ook al doordat blessures de kern afslanken. Ik veranderde van ploeg door een samenloop van omstandigheden, met voorop de vraag van Marke-Webis. Ik neem nooit zelf het initiatief om een andere ploeg te zoeken. De onzekerheid bij Lendelede eind vorig seizoen speelde ook al mee in mijn beslissing om in te gaan op het Markse aanbod.”

Geen onderschatting

Dat wil nog niet zeggen dat ze de derby sowieso gaan winnen. “Willen we alsnog voor die top drie meedoen, dan moeten we dat wel doen. Maar met Lendelede ben je maar klaar als het wedstrijdpunt op het bord staat. We mogen de fout niet maken door de derby te onderschatten“, besluit Thomas Vandenberghe. (RBD)

Zondag 12 januari om 17 uur: VT Marke-Webis Wevelgem – Black and White Company Lendelede.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier