Stijn Rosseel (Tievolley Tielt A):”Gebrand op een rematch”

Stijn Rosseel is momenteel out. (foto Bart) © VDB
Redactie KW

Tievolley Tielt A neemt het zaterdag op tegen Roepovo Poperinge A. Receptie-hoekspeler Stijn Rosseel (26) uit Gent is momenteel out met een jumper’s knee met gereduceerde trainingen en kinesitherapie tot gevolg.

Stijn is zelfstandig podoloog bij Podokinea in Aalter en docent podologie aan de Arteveldehogeschool Gent. “De feestdagen vielen dit jaar samen met enkele trainingsdagen. Alternatieve trainingsmomenten werden ingelast om dat op te vangen. Trainingsgewijs is er dus geen sprake van een winter break“, vertelt Stijn Rosseel. “De volleybalvrije weekends zorgden wel voor de nodige rust en gaven de studenten wat tijd om zich te concentreren op hun studies.”

Poperinge en VC Kalken zijn de enige teams die Tievolley Tielt A in de heenronde naar huis stuurden met een verlies. “De wedstrijd tegen Poperinge was de allereerste van het seizoen en je zag duidelijk dat ons zeer jonge team wat overweldigd werd door het tempo en de snelheid dat tweede divisie met zich meebrengt. Poperinge speelde die avond zeer secuur en liet weinig steken vallen. De wedstrijd zit nog vers in het geheugen en we zijn dan ook gebrand op een rematch thuis. We verwachten opnieuw een solide Poperinge. Het zal belangrijk zijn om de focus te houden en met veel plezier op het veld te staan”, aldus Stijn.

Overhoopte derde plaats

“Ik denk dat ik mag zeggen dat we, als nieuwkomers in de reeks, onverhoopt op de derde plaats staan. Nu we goed bezig zijn, wil ik het liefst zo hoog mogelijk eindigen en toch zeker in de top 5 blijven. Daarnaast willen we een stevige thuisreputatie opbouwen. Communicatie op het veld is essentieel binnen elke sport. Ook bij ons kan die op bepaalde momenten nog beter. Intrinsieke motivatie en kwaliteit is er dan weer voldoende in deze ploeg. We moeten het niet hebben van enkele supervedetten. De collectieve samenhorigheid en sfeer binnen de ploeg maakt van ons een te duchten tegenstander.” (RV)

Zaterdag 11 januari om 20.30 uur: Tievolley A Roepovo Poperinge A.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier