Stijn D’Hulst maakt gesmaakte comeback bij Red Dragons

Stijn D'Hulst maakte een gesmaakte rentree bij de nationale ploeg. © MPM
Redactie KW

De nationale volleybalmannen hebben hun vierde wedstrijd in de Golden European League tot een goed einde gebracht. In en tegen Slovakije werd het 0-3. Stijn D’Hulst – terug van bijna nooit weggeweest – speelde een sterke partij.

Coach Anastasi deed voor het eerst een beroep op kapitein Sam Deroo, die langer rust kreeg na een slopend seizoen bij zijn Poolse club Kedzierzyn. Ook Stijn D’Hulst, de enige West-Vlaming in de huidige selectie, liep het voor het eerst weer bij in deze zomercampagne. De setter van Düren mocht meteen ook opdraven in de basis.

En met succes, want met een goede opslagreeks van de Kortrijkzaan liepen de Red Dragons meteen 0-3 uit. D’Hulst vond in de beginfase vooral goed zijn middenspelers Thomas Pardon en ex-teammaatje Van de Velde. Na de 15-17 kwamen de Slovaken nog opzetten en bij 21-20 leek het wel heel warm te worden onder de voeten van Deroo en zijn maats, maar het blok van Lecat en van Van de Velde kwam op het gepaste moment.

Versnelling hoger

In set twee acete Krisko naar 6-3, maar voor Sam Deroo was dit het sein om een versnelling hoger te schakelen. De Oost-Vlaming nam het voortouw, eiste de ballen op en scoorde ook bij de vleet. Ook Cox (ex-Menen) deed bij momenten aardig zijn duit in het zakje. Na de 15-16 bakten de Slovaken er werkelijk niets meer van.

Tot 9-9 hielden de thuisspelers de schijn nog hoog, maar nadien was het weer allemaal rood wat de klok sloeg. Deroo zijn vizier stond nog steeds op scherp, maar het waren vooral de Slovaken zelf die de rode loper uitrolden voor de jongens van Anastasi door al te vaak directe fouten te maken.

België pakt dus de overwinning en de drie punten. Ons land maakt zo nog steeds kans om door te stoten naar de Final 4. Komende zondag om 17.30 uur spelen de Red Dragons in SC Lange Munte tegen leider Estland een cruciaal duel.

(MPM)

Setstanden: 23-25, 18-25 en 17-25

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier