https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Sterkhouder Matthijs Verhanneman langer bij Knack Volley Roeselare

Matthijs Verhanneman tijdens de bekerfinale een kleine twee weken geleden. © foto Bart
Lode Blomme

Dat maakte de club donderdag bekend tijdens de jaarlijkse Sponsornight. De receptie-hoekspeler tekende een nieuw contract voor twee seizoenen.

Matthijs Verhanneman is intussen bezig aan zijn tiende seizoen bij Knack Roeselare. De in december 30 jaar geworden receptie-hoek is bezig aan een beresterk seizoen en trekt hiermee gewoon de lijn door van de vorige campagne. Onlangs nog was hij de absolute uitblinker in de bekerfinale in het Sportpaleis, die Knack met 1-3 won tegen Lindemans Aalst.

Sinds 2013 weer vaste waarde

De Roeselarenaar speelde eerder voor Menen en Waasland en trok na zijn eerste passage op Schiervelde voor twee seizoenen naar Italië. Intussen is hij sinds 2013 weer vaste waarde in het Roeselaarse team. Met Knack veroverde hij in al die jaren zes titels en vijf keer de Beker van België.

Verhanneman woont met zijn gezin in Beveren-Roeselare. Echtgenote Yana De Leeuw speelt ook volleybal op hoog niveau. De spelverdeelster is dit seizoen aan de slag bij topploeg Asterix Avo, maar keert volgend seizoen terug naar Black and White Company Lendelede, waar ze eerder al aan de slag was.

Onderling duel voor regulier kampioen

Knack Roeselare staat momenteel aan de leiding in de Euro Millions Volley League. Woensdag maakte het nog brandhout van Waremme, met weer Verhanneman als een van de uitblinkers. Zaterdag mag de bekerwinnaar van de voorbije vier jaar in een onderling duel bij Greenyard Maaseik uitmaken wie regulier kampioen wordt.

Roeselare is al zeker van minimum de tweede plaats en de bijhorende extra rust in de aanloop naar de play-offs. Volgende week staat de laatste poulewedstrijd in de Champions League op het programma, maar daarin kan Knack Roeselare niet meer doorstoten naar de volgende ronde.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.