Sterk Knack komt langszij in titelfinales

Redactie KW

Roeselare heeft zich knap herpakt na de optater van vorige week. In de tweede titelfinale ging het winnen bij Maaseik met 2-3. Setstanden waren 23-25, 25-20, 23-25, 25-19 en 12-15. Knack pakt zo het thuisvoordeel weer over van de eeuwige rivaal na een mooie pot volleybal.

Roeselare had een zware uppercut gekregen en Hendrik Tuerlinckx wist ook dat Knack nog maar zelden zo’n dreun te verwerken kreeg. In de tiebreak trokken ze afgelopen zaterdag alsnog aan het kortste eind na een riante 11-5-voorsprong. Coach Vanmedegael gaf woensdag het vertrouwen aan dezelfde spelers die zaterdag nog tussen de lijnen stonden. Bij Knack wisten ze dat Jolan Cox weer de man was om in de gaten te houden. Niet alleen in aanvallend opzicht maar ook serverend. Cox lukte een winnende opslag bij 6-4 en de Maaseiksupporters mochten al eens rechtveren in de goedgevulde Steengoed Arena.

Roeselare reageerde met Coolman aan de opslag en een blok op Cox: 10-11. Wanneer ook Maan op de muur van Verhanneman botste, riep Joël Banks zijn Limburgse troepen voor het eerst aan de kant (13-16). Maaseik vond nieuwe zuurstof en kwam weer langszij na een dubieuze gedragen bal van Tuerlinckx, nadien blokte Grozdanov naar 18-17. De ingevallen Holt kende succes aan de opslag en flirtte zelfs met een ace. De videochallenge gaf de lijnrechter echter gelijk: bal buiten. Met de tweede challenge kende Roeselare meer bijval: 21-22 na een aanval van Van Hirtum, tot dan toe topscorer met vijf punten. Het blok van Walsh zette Roeselare op weg naar de winst in de inleidende beurt. Tuerlinckx vierde zijn setpunt uitbundig.

Dat mocht hij bij 3-4 in het tweede bedrijf weer doen na een lange, begeesterende rally. Weinig fouten aan beide kanten maar Maaseik domineerde wel in het middencompartiment maar het was wel Knack dat de eerste keer een kloof sloeg na een outsmash van Maan: 14-16. Knack zag de Limburgers wel terugkeren al was dat vooral de eigen schuld. Walsh toetste naar niemandsland, Van Hirtum joeg de 18-17 buiten en Cox smashte een bonus van twee punten bijeen. Uiteraard moest en zou Vanmedegael naar de time-out grijpen na vier tegenpunten op rij. Sterke verdedigingen en veel spanning. Ja, de tweede titelfinale bekoorde wel. Baetens zette de zaal in lichterlaaie met een fraai punt bij 21-19. De ace van Cox (23-20) nekte de blauwhemden.

Sterk Knack komt langszij in titelfinales

Een beresterke Tuerlinckx zette zijn ploeg weer op de rails in het derde spel waarin Knack naar 8-11 klom. Van de Velde hield die bonus vast na een indrukwekkend punt: 12-15 en time-out voor Banks. Drie punten later riep Vanmedegael zijn troepen naar de kant (15-15), Coolman acete de 19-21 op de bordjes en die voorsprong werd niet meer weggegeven.

Een waanzinnige rally -alweer- zette Maaseik op 5-2, Van Hirtum maakte kennis met de blokhanden van Zimmermann: 11-8. Roeselare in de achtervolging en dat lukte maar moeizaam voor de bezoekers die bij 20-16 naar een time-out grepen. Tevergeefs aangezien Cox bleef scoren.

Een tiebreak dan maar. Daarin smashte Tuerlinckx naar 4-6, Cox was bij de 4-7 even zijn vizier kwijt en Verhanneman zette een verschil van vier punten op het scorebord. En Roeselare denderde onder impuls van Walsh aan de opslag maar voort. De 5-11 leek geruststellend maar zo was het afgelopen zaterdag ook. En weer liet Knack Maaseik in de match komen. Vanmedegael had bij 9-12 zijn tweede time-out opgesoupeerd. En dan kwam de 10-12 er. Zou er dan opnieuw een Limburgs mirakel volgen? Gelukkig voor Roeselare niet dat aan het feest mocht na de score van Van Hirtum.

Komende zaterdag staat de derde onderlinge finalewedstrijd gepland. Dit keer gaat het hele gebeuren door op Schiervelde.

(MPM/Foto MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier