Sportpetje af voor… Nina Coolman, die Hermes Oostende aan een Europees ticket geholpen heeft

Olivier Volckaert

Iedere week gaat de sportredactie op zoek naar een sporter die een goede prestatie neerzet, maar daarbij niet de nationale media haalt. Deze week viel ons oog op volleybalspeelster Nina Coolman. Bij Hermes was zij de sterkhoudster, dat in twee matchen de betere was van Charleroi en zo met het laatste Europese ticket gaat lopen.

Hermes Volley Oostende toont het goede voorbeeld aan KV Oostende: een Europees ticket binnenhalen. De Oostendse volleymeisjes draaiden al het hele seizoen mee in de subtop en moesten vorig weekend in een dubbel duel met Charleroi uitmaken wie het laatste Europese ticket kreeg. Charleroi won in eigen huis met 3-2, maar in de eigen Mr. V-Arena zetten de meisjes van voorzitter Philippe Develter dat knap recht: 3-0.

Challenge Cup

Het was overigens supersub Nina Coolman die het verschil maakte. Met enkele stevige opslagen en smashes sleepte zij Hermes doorheen de moeilijkste momenten. Dat hoeft niet te verbazen, de Brugse Coolman heeft ervaring zat in het buitenland (Paris Saint-Cloud) en bij de Yellow Tigers. Straks begint ze aan het beachvolleyseizoen, samen met Julie De Beule.

Nina Coolman blijft overigens bij Hermes, maar ziet heel wat ploegmakkers vertrekken. Inclusief trainer Sven Govers. Hermes komt normaal gezien volgend seizoen uit in de Challenge Cup, de derde Europese beker.

(OVG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.