Spelverdeler Xavi Folguera verlengt bij Par-ky Menen

Nadat Ratko Peris vorige week bijtekende bij Par-ky Menen, kiest met Xavi Folguera nu ook een tweede sleutelfiguur voor een verlengd verblijf in Menen.

De Andorrese spelverdeler kwam begin dit seizoen over van het Spaanse Teruel en raakte zeer snel ingespeeld op zijn aanvallers. Het bestuur van Par-ky Menen is dan ook blij dat de opgebouwde automatismen volgend jaar een verlengstuk krijgen. Bovendien onderscheidde Xavi zich ondanks zijn kleine gestalte met stevig opslagwerk en elke match wel een slim blok. Ook de ervaring van de 30-jarige setter is van zeer grote waarde voor het jonge team.

Ook aan inkomende zijde is er nieuws bij de grensclub. Nadat Yentl Bille dit seizoen al geregeld als libero kwam meetrainen, wordt hij volgend jaar toegevoegd aan de kern als volwaardige speler.

Spelverdeler Xavi Folguera verlengt bij Par-ky Menen

Yentl doorliep alle jeugdrangen bij Menen en schopte het tot in de tweede ploeg in eerste provinciale en trok vervolgens naar Doskom Moorslede (1° divisie). Na 2 jaar keert de 18-jarige Menenaar nu dus terug naar de heimat. Zijn vader is Philippe Bille, de bekende groscaisse van Menen die de ambiance verzorgt tijdens thuis -en uitmatchen.

(MPM/Foto MPM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.