Spelers en staf maken kennis met de Max-Schmeling-Halle

Lode Blomme

Gisteren kon er wegens een concert niet getraind worden in de Berlijnse volleybaltempel. Deze middag lukte dat wel.

De Max-Schmeling-Halle staat in Duitsland bekend als een ware volleybaltempel, maar er vinden ook grote concerten en andere sportmanifestaties plaats. Het biedt plaats aan 13.000 toeschouwers, maar voor de thuiswedstrijden van Berlin Recycling Volleys wordt de bovenste ring afgesloten en kan er een goede 4.000 man binnen. Onder hen vanavond ook een 60-tal Roeselaarse supporters.

Knack Roeselare werkte er vanmiddag een lichte training af, vooral om de zaal, vloer en omstandigheden te leren kennen. Het was vooral uitkijken naar Angel Trinidad de Haro. De Spaanse setter van Knack Roeselare sukkelt met botoedeem, maar werkte de weliswaar lichte training zonder veel problemen af. Toch lijkt het onwaarschijnlijk dat hij aan de wedstrijd zal beginnen. Een invalbeurt behoort eventueel wel tot de mogelijkheden.

Jarige Pool

Voor Piotr Orczyk is het sowieso een speciale dag. De Poolse receptie-hoek van Knack Roeselare wordt vandaag 23 en werd ‘s morgens aan de ontbijttafel door de medespelers en enkele andere hotelgasten al getrakteerd op een ‘happy birthday to you’. “Het is een leuke dag om jarig te zijn”, liet Orczyk net voor de training optekenen. “Hopelijk is er vanavond reden om een feestje te bouwen.”

Joppe Paulides is bezig aan zijn laatste maanden bij Knack Roeselare. Hij speelt volgend seizoen bij Optima Lendelede. Toch heeft hij er nog niet over nagedacht dat hij vanavond mogelijk zijn laatste Europese wedstrijd speelt. “Ik ga ervan uit dat ik nog drie keer Europees kan spelen”, aldus de Nederlander.

Spelers en staf maken kennis met de Max-Schmeling-Halle

Bij de tegenstander is het straks vooral uitkijken of setter Zhukouski net als in Schiervelde weer zo fantastisch zal serveren en uiteraard naar kapitein Robert Kromm. De Duitse receptiehoek kwam dinsdag niet in actie wegens wat ziekjes.

Drukke Berlijnse wegen

De heenreis naar de middagtraining verliep overigens zonder veel problemen. Op de terugweg was het al stukken drukker op de Berlijnse wegen, waardoor het schema even in de war dreigde te worden gebracht, maar rond de klok van 14 uur, iets later dan voorzien, konden de spelers toch aan tafel. Deze namiddag is er nog even platte rust en na een kleine snack rond 16 uur gaat het rond 16.20 uur weer richting Max-Schmeling-Halle.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.