Slovo Brugge B behoudt zijn plaats in de top drie

Ann-Sophie Govaert. (foto GD)
Redactie KW

Afgelopen weekend verkocht Slovo Brugge B hun bezoekers uit Zuienkerke een lichte dreun in Promo 4 C door met 3-1 het laken naar zich toe te trekken. Daardoor blijft deze Brugse ploeg, dat zijn thuismatchen in Varsenare afwerkt, op een gedeelde derde plaats in hun reeks. Mehoni Zuienkerke moet enigszins de rol lossen.

“Toch is het een dubbeltje op zijn kant geworden want we waren niet zo goed bezig”, stelt hoekaanvalster Ann-Sophie Govaert (20). “Onze opslag sputterde langs alle kanten en we gingen verdiend de boot in tijdens die eerste set. In set 2 stonden we zelfs met 8-18 in het krijt maar konden we toch nog het tij doen keren. Plots ging alles veel makkelijker en wonnen we de rest van de partij op een drafje.”

Dit weekend staat er een interessant duel op het programma. Dan trekt Slovo naar Vbc St Joris, de ploeg waarmee ze de derde plaats delen in het klassement. “Dat zal opnieuw een spannend duel worden”, lacht ze. “Natuurlijk kennen we ze wel van vroegere duels, maar er zullen wel nieuwe meisjes aan de opslag staan. Het is dus afwachten. Ik hoop dat we onze plaats in het klassement kunnen behouden, want ik ambieer toch een top drie tegen het einde van het seizoen. We hebben hard gewerkt tijdens de coronastop met veel partijtjes in de buitenlucht op het beachvolleybalveld.”

Volleybal is een passie voor Ann-Sophie. Enkele uren voor de wedstrijd van haar team kan je haar al vinden bij de U13 waar ze de coaching op haar neemt. “Dit is een ander onderdeel van mijn sport die mij nauw aan het hart ligt. Coachen zegt mij wel iets en ik werk heel graag met kinderen waarmee ik dan mijn passie kan delen. We zijn gelukkig wel met twee om het ploegje te sturen”, besluit ze lachend. (GD)

Zondag 28 november om 18u30: Vbc St Joris B – Slovo Brugge B in Drogenbrood Beernem.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.