Setwinst voor Lendelede heren tegen leider Guibertin

Jeroen Balduyck (links) nam de plaats in van Coucke. © VDB
Redactie KW

B&W Lendelede leverde tegen leider Guibertin stevig weerwerk en haalde zelfs deelwinst in de derde beurt.

De thuisploeg miste Coucke, maar kon weer rekenen op Balduyck die zijn stek innam met Vanooteghem als enig spelverdeler. De inleidende beurt kon de thuisploeg tot 12-13 stand houden. Tot de aanvallende meerwaarde van de leider een driepuntenbonus naar 15-18. Lendelede kon die achterstand wel nog naar 23-24 herleiden, maar niet meer helemaal dichten. Ook al omdat er in receptie bij momenten niet zuiver genoeg gespeeld werd. Guibertin rondde met 23-25 die eerste set af.

De eerste herneming leverde het gericht opslagwerk van Lendelede averij op bij Guibertin dat zelfs van spelverdeler wisselde. Het kon niet beletten dat Lendelede 11-6 voor kwam. Maar als het sterkere bezoekende blok helemaal georganiseerd was, werd Paulides geregeld blokkend gecounterd. Guibertin sloot bij 14-13 weer aan en sloeg net als de eerste beurt weer een driepuntenbonus bij 15-18 op het bord. Dat was er te veel aan voor Lendelede dat nog tot 19-21 remonteerde, maar dan uiteindelijk zelf in de fout ging en 21-25 verloor.

Lendelede gaf zich evenel nog niet gewonnen de derde set en bleef de deelbeurt lang in het gezelschap van de leider op het scorebord. Uiteineijk had Lendelede drie setballen nodig om de 24-24 naar 27-25 deelwinst door te slaan.

Daarmee was het beste evenwel gezien van de thuisploeg die rap 5-9 achter kwam de vierde set, niet meer kon remonteren en uiteindelijk de achterstand naar 18-25 verlies zag evolueren.

(RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier