Set maar geen stunt voor Knack Roeselare tegen Belchatow

De Poolse opposite Wlazly bleek de hele avond een gesel voor de Roeselaarse verdediging. (Foto RN)
Lode Blomme

De Polen bleken te sterk tegen een zwaar gehavend Roeselare dat enkel in de derde set echt weerwerk kon bieden: 1-3 na setstanden 19-25, 15-25, 25-21 en 14-25.

Joppe Paulides werd net als in de beker tegen Lennik en in de competitiematch in Menen vorige zaterdag uitgespeeld als tweede receptie-hoek. Voor de rest geen verrassingen bij Knack, kan ook moeilijk anders met zo’n overvolle ziekenboeg. Bij de bezoekers was het uitkijken of sterspeler Wlazly fit zou blijken, maar de Poolse opposite stond wel degelijk op het parket.

Paulides werd duidelijk gezocht bij de Poolse opslagen en hoewel de Nederlandse middenman zijn stinkende best deed, Knack kreunde in de eerste set in receptie. Bij 4-8 was er al een kleine kloof, maar met Trinidad aan de opslag keerde de thuisploeg terug tot 12-12. Onder impuls van Wlazly sloeg de ploeg van coach Miguel Angel Falasca – ex-Knack – een tweede kloof bijeen (15-20) en die kwam Roeselare niet meer te boven. Ook Winiarski kwam in de openingsset vlot tot scoren bij de bezoekers en de derde setbal van de Polen was de goede nadat Coolman zijn service rechtstreeks in het net sloeg: 19-25.

Poolse klasse

Terwijl Knack in het begin van de tweede set nog aardig meeging (6-7), werd het nadien helemaal zoek gespeeld door de Poolse klasbakken: 8-17. Coach Emile Rousseaux probeerde het nog met D’Hulst voor Trinidad (7-12) en Dedeyne voor Paulides (7-13), maar vooral aanvallend kon Knack zelf te weinig klaarmaken (9-19). Falasca wisselde nog zijn halve ploeg en Knack kon enkel de schade nog enigszins beperken door de vele opslagmissers aan de andere kant van het net (7 in totaal in die tweede set).

Een uitverkocht Schiervelde hoopte op meer weerwerk in de derde set en beide coaches begonnen opnieuw in hun basisopstelling. Een te zegezeker Belchatow speelde ongeconcentreerd en een agressiever Knack maakte daar gebruik van om 9-6 en 12-9 uit te lopen. Het kloofje bleef lange tijd beperkt tot drie punten, maar aangestuurd door kapitein Hendrik Tuerlinckx en Matthijs Verhanneman (beiden 5 op 7 set drie) en een goed serverende Joppe Paulides (twee winning serves) werd het plots 21-16 en de setzege liet Knack niet meer schieten. D’Hulst was er intussen in- en uitgegaan voor Trinidad en Pieter-Jan Creus werd er zowaar op setbal ingebracht. Tuerlinckx maakte het onder luid applaus van zijn persoonlijke fanclub de klus af: 25-21.

Belchatow toch een beetje van de wijs en Knack begon er nog meer in te geloven, zeker toen de bezoekende libero Piechocki geblesseerd naar de kant moest. Toch steeds een kleine voorsprong voor de Polen in de vierde set. Hoewel Wlasly beter aan banden werd gelegd stoomden de Polen van 14-15 door naar set- en matchwinst: 14-25. De wissels Creus voor Paulides en D’Hulst voor Trinidad konden geen soelaas meer brengen.

Dit jaar nog tweemaal thuis tegen Lennik

Knack speelt nog twee wedstrijden in 2015, tweemaal thuis tegen Asse-Lennik, maar de ene match al belangrijker dan de andere: komende zaterdag voor de competitie, waar een misstap in deze fase geen ramp is, maar op woensdag 23 december is de inzet groter: mits tweemaal setwinst dan staat Knack in de bekerfinale.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.