Seppe Rotty uit Torhout deed het uitstekend op het EK volleybal U18

Foto CEV
Redactie KW

Torhoutenaar Seppe Rotty (17), basisspeler bij de Young Red Dragons, kan tevreden terugblikken op zijn persoonlijke prestaties tijdens het Europees kampioenschap volleybal voor nationale U18-teams. Deze prestigieuze competitie vond plaats van 7 tot 15 april in Tsjechië en Slovakije.

Alhoewel ze hoopten om bij de top vijf te eindigen, moeten de jongens van coach Mieke Moyaert uit Zwevezel uiteindelijk tevreden zijn met een zevende plaats. “We wisten vooraf dat onze loting niet erg gunstig was, want we werden ingedeeld in een heel sterke groep met Italië en Rusland als moeilijkste tegenstanders. Dat waren ook de enige wedstrijden in de poulefase die we verloren”, aldus Seppe.

De partij tegen Wit-Rusland zou uiteindelijke de sleutelwedstrijd worden van het tornooi. Deze selectiewedstrijd voor de vijfde en zesde plaats werd echter de grootste ontgoocheling voor de Young Red Dragons. “We verloren eigenlijk kansloos tegen Wit-Rusland en dat is des te spijtiger omdat er een WK-ticket vast hing aan deze partij. Na de wedstrijd waren we allemaal heel erg ontgoocheld. Ook onze coach had het even moeilijk. Gelukkig hebben we ons herpakt in de partij voor de zevende en achtste plaats. De verdiende overwinning tegen Frankrijk maakt dan ook veel goed. Voor mij persoonlijk was dit wellicht mijn beste wedstrijd van het tornooi.”

Door deze overwinning mag Seppe volgend jaar samen met de Young Red Dragons deelnemen aan het European Youth Olympic Festival (EYOF). Ook coach Mieke Moyaert is uiteindelijk tevreden met de zevende plaats van haar ploeg. “We leverden gedurende dit EK een mooie teamprestatie en op het EYOF krijgen we een nieuwe kans om ons te meten met andere topploegen. Dat is altijd interessant voor een jong team.”

Seppe Rotty studeert ondertussen al twee jaar aan de Vlaamse Topsportschool Volleybal in Vilvoorde. “Ik ben echt heel blij dat ik de kans krijg om mijn studies te combineren met topsport. We trainen dagelijks twee à drie uur en hierdoor evolueer ik echt heel snel. Ik ben niet de grootste volleyballer (1m88) en net daarom is het heel belangrijk dat ik dagelijks mijn techniek en sprongkracht kan oefenen en bijschaven.”

Over zijn toekomst als volleyballer heeft Seppe nog geen duidelijk beeld. “Ik hoop na mijn studies misschien mijn kans te krijgen bij een Belgische topploeg. Uiteraard droom ik ook van het buitenland maar het is nog veel te vroeg om daar nu al mee bezig te zijn”, aldus de Torhoutenaar. (PDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier