Seizoenseinde in mineur voor Prefaxis Menen

Redactie KW

In een draak van een wedstrijd ging Prefaxis kansloos met 3-0 (25-22, 25-17 en 25-15) de boot in bij Antwerpen.

Yacine Louati, die al een paar weken te kennen gaf dat hij er fysiek door zit, werd afgelost door Ramon Martinez Gion. Voor de rest de gebruikelijke spelers tussen de lijnen. Bij Antwerpen mocht de Ardooienaar Sander Depovere nog eens van een basisplaats proeven. De West-Vlaming zag zijn ploeg al snel drie punten voorsprong nemen. Martinez Gion en Ver Eecke hielden Menen in het spoor. Wanneer Jorna een punt miste, stond Prefaxis zelfs weer naast de Sinjoren (20-20). Van De Weyer nam alle twijfels weg bij de thuisploeg.

Missers

Als de eerste set al een bedroevend niveau kende, dan deden de spelers er in de tweede beurt nog een pover schepje bij. Opslagmissers en onzorgvuldigheden waren schering en inslag. Tussen al het vuilnis door, ging Antwerpen met 8-6 naar eerste technische time-out. Moreau van Antwerpen trok het spelpeil op zijn eentje op: 18-11 en een onoverbrugbare achterstand voor Prefaxis. De set eindigde -niet onlogisch- met een opslagmisser. Het kalf verdronk al snel in het derde bedrijf waarin Menen 10-6 achter kwam. De time-out bij 15-9 was niet meer dan een doekje voor het bloeden. Antwerpen vloog via 22-12 op automatische piloot naar 3-0, Prefaxis crashte pijnlijk.

Transfers

Het seizoen zit er nu op voor coach Andelhof en zijn troepen. Het staat nu al vast dat Prefaxis volgend volleybaljaar een heel ander gelaat krijgt. De komende weken staan vooral in het teken van transfers, want bijna de volledige kern vertrekt. Menen blikt terug op een wisselvallig seizoen met veel blessureleed waarin er toch te weinig uit het spelerspotentieel werd gehaald.

(MPM – foto MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier