Ruvo kan niet stunten en Knack C pakt de beker en de dubbel

Knack C. © (Foto GD)
Redactie KW

De laatste finale ging tussen de autoritaire kampioen Knack Roeselare C en het bescheiden Ruvo Ruddervoorde, vijfde in Promo 1. Het werd een strijd tussen David en Goliath maar Ruddervoorde streed met een groot hart.

“We hebben waarschijnlijk maar vijf procent kans om te winnen”, stelt coach Stefan Moerman. “Maar in die vijf procent geloven we steevast dat we een kans hebben om ons laatste seizoen af te sluiten met een knaller. Want volgend jaar komen we niet meer terug en houd Ruvo Ruddervoorde op te bestaan in deze samenstelling.”

De allerlaatste match van Ruvo met inzet is er geen geworden die ingekaderd mag worden. Een beresterk Knack Roeselare met enkele jeugdinternationalen in zijn rangen had totaal geen moeite met het ervaren Ruddervoorde dat geen antwoord had op het jonge geweld van Knack. Het werden uiteindelijk drie korte sets. In een klein uurtje was de klus geklaard en de dubbel binnen.

Ruvo Ruddervoorde.
Ruvo Ruddervoorde. © (Foto GD)

De eerste set was relatief kort. Reeds na 15 minuten had Roeselare al zijn eerste set beet (15- 25). Ruvo Ruddervoorde was duidelijk een maatje te klein. Set twee was een doorslagje van de eerste. Veel goede wil bij Ruvo maar dit Roeselare was gewoonweg veel te sterk. Bij 9-24 serveerde Roeselare al voor de tweede set. Een verwoestende opslag Basil Dermaux bezegelde het lot van Ruddervoorde.

Heel even hield Ruvo de schijn hoog door mee te gaan tot 5-7 maar dan schakelde Roeselare opnieuw een versnelling hoger en zagen we sterk aanvallend werk van Tim Soenen en Basil Dermaux. Een gemiste opslag van Jan Vandenbergh was het laatste wapenfeit van deze match.

Ruvo Ruddervoorde – Knack Roeselare C 0-3

Setstanden : 15-25/9-25/16-25

Ruvo Ruddervoorde : Jan Declerck, Naeyaert Emiel, Maarten Plovie, Pieter Simpelaere, Rien Dieryckx, Jan Vandenbergh, Piet-Jan Mulier, Thomas Du Fosse, Benjamin Mulier, Thomas Naeyaert, Wouter Hollez, Kris Vanhoutte.

Coach: Stefan Moerman

Knack Roeselare C : Matthis Creus, Wout Peirens, Jasper Maerten, Milan Ramaut, Basil Dermaux, Arthur Vanneste, Yaro Verhoye, Mattijs Verhoyen, Mylan Verhoye, Bert Lernout, Jarne Peirens, Emiel Delrue, Tim Soenen, Lauren Thurman

Coach: Dirk Courtens

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.