Rusland smeert Yellow Tigers 3-0 nederlaag aan, Belgen nog niet uitgeschakeld

Ook onze Charlotte Leys was niet opgewassen tegen de Russische heerschappij. © CEV.lu
Redactie KW

De Belgische volleybalvrouwen zijn donderdag in hun derde en laatste groepswedstrijd op het olympisch kwalificatietornooi in Ankara tegen een kansloze 3-0 nederlaag tegen Europees kampioen en topfavoriet Rusland aangelopen.

De Yellow Tigers verloren met 25-19, 25-22 en 25-17, maar hebben ondanks hun nederlaag nog een kleine kans om de halve finales te bereiken.

De troepen van coach Gert Vande Broek waren hun tornooi dinsdag begonnen met een knappe 3-1 zege tegen Polen (CEV 8). een dag later werd bijzonder nipt verloren van topland Italië (CEV 2). Het werd 3-2, de Tigers misten in de slotset een matchbal. Donderdag wachtte niemand minder dan topland Rusland, dat zowel Polen (3-2) als Italië (3-1) al had verslagen. Ondanks moedig Belgisch weerwerk bleken de Russinnen een maatje te groot, de Tigers verloren met 3-0.

Na één zege en twee nederlagen beëindigen de Belgen hun groepsfase met vier punten. Rusland sprokkelde acht punten en pakt de groepszege, België kan alleen nog als tweede eindigen als Polen later donderdag (18.30 uur) Italië met 3-2 klopt. In alle andere scenario’s is België uitgeschakeld en moet het zijn olympische droom definitief opbergen.

Rusland: Shcherban, Obmochaeva, Startseva, Fetisova, Kosheleva, Zayazhko; libero: Malova; kwamen in: Kosianenko, Malykh

België: Dirickx, Heyrman, Leys, Aelbrecht, Van Hecke, Rousseaux; libero: Courtois; kwamen in: Van de Vyver, Lemmens, Vandesteene

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier