https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Ruiselede neemt beachvolleybalterrein in gebruik

(foto WV)
Redactie KW

Tijdens de afgelopen coronaperiode werd door het gemeentebestuur nagedacht over mogelijke plannen voor de toekomst. Waar destijds de gooikooi voor discuswerpen stond, werd nu op een behoorlijk korte termijn een beachvolleybalveld aangelegd.

Het terrein is uitgerust met zand van topkwaliteit, officiële palen en netten, een drainagesysteem en afboording. Niet alleen volleybalclub Pervol zal van deze aanwinst kunnen gebruikmaken, maar ook een vriendengroep kan het terrein huren. Het veld kan ook gebruikt worden voor beachtennis, speedbadminton en kinesitherapie.

Schepen voor Sport Frans Debouck hoopt dat de gebruikers het terrein en de accommodatie met de nodige eerbied zullen behandelen: “Daarom zal een gebruiksreglement worden opgemaakt en uitgehangen worden, zodat iedereen weet wat mag en wat niet.”

Op zaterdag 14 augustus werd in aanwezigheid van het schepencollege, bestuursleden van de sportraad en de volleybal het terrein voor het eerst in gebruik genomen, en konden de jonge en enthousiaste volleydames kennismaken met het malse zand.

Dat de gemeente Ruiselede nog over heel wat centen beschikt en wenst te investeren, hoeft geen betoog. Er werd al een toekomstplan opgesteld met mogelijkheden voor de sportsite, zowel outdoor als indoor.

Zo besliste het schepencollege alvast twee padelvelden aan te leggen. Waar deze zullen worden ingeplant, wordt nog in beraad gehouden. En de plannen om de kleedkamers en de douches samen met de inkom van de sporthal te vernieuwen zijn in opmaak.

Ook op diverse wijkpleintjes zijn leuke, kleinschalige initiatieven voorzien.

Zo komst er in de Weefschoolstraat een blotevoetenpad en komt er in het Parochieveldbos een uitgepijlde looplus met zachte ondergrond. (WV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.