Roterend Knack passeert Waremme simpel in drie sets

Walsh en Tuerlinckx. © (Foto VDB)

Knack Roeselare klaarde de klus in Waremme in amper een uur tijd. Knack opende met 13-25, won met 16-25 de tweede set om met 18-25 de volle wedstrijdwinst in te schrijven.

Het was voor coach Vanmedegael dé gelegenheid ook om enkele wisselspelers volle speelgelegenheid te geven en zijn vaste waarden Tuerlinckx en Verhanneman rust te geven in functie van een drukke aankomende periode. Roeselare opende met Walsh aan de spelverdeling, Fragkos en Van Schie op de receptie/hoek waar Coolman en Fasteland het centrum invulden. De Amerikaan Norman kreeg een volle wedstrijd de kans zijn volleybalkunnen te etaleren als hoofdaanvaler en deed dat dan ook overtuigend. Deroey was de libero van dienst. In het tweede setgedeelte van elke set kregen spelverdeler Depovere en receptie/hoek Desmet ook al speelgelegenheid.

De wedstrijd verliep elke set volgens hetzelfde scenario. Waremme kreunde in receptie waarop Knack op de counter scoorde. Elke set stond er rap een bezoekende bonus op het bord en de thuisploeg moest lijdzaam de wedstrijd ondergaan. De inleidende beurt werd Waremme weggeserveerd waar bij Roeselare opposiet Norman omzeggens alles afwerkte wat hij voor zich kreeg. De plaatselijke tegenstand werd op een hoopje geveegd en Knack won met vernederende 13-25 de eerste set.

De eerste herneming gaf hetzelfde spelbeeld met een autoritair Roeselare dat een vroege bonus weer probleemloos doorsloeg naar de 16-25 verdubbeling. In set drie kon Waremme even voor komen op het scorebord maar lang duurde het niet eer Knack weer overnam. De thuisploeg kwam die derde beurt tot 18 tegenpunten.

Zaterdag 30 november staat de terugwedstrijd in de halve finale van de beker van België op het programma tegen Maaseik. Knack heeft aan twee sets genoeg om na de 1-3 van de heenwedstrijd het finaleticket op zak te hebben.