Roeselare volleyballers plaatsen zich voor EK met de Young Red Dragons

Op de foto v.l.n.r. Jasper Maerten, Mauro Lips en Robbe Ponseele.© AD
Op de foto v.l.n.r. Jasper Maerten, Mauro Lips en Robbe Ponseele.© AD
Arjan Desante
Arjan Desante Medewerker KW

De nationale U17 heeft zich gekwalificeerd voor het EK volleybal, dat komende zomer plaatsvindt in Albanië. De Young Red Dragons wonnen hun kwalificatiepoule in Tsjechië en drie Roeselaarse spelers maakten deel uit van dat succes.

Recent grepen de Young Red Dragons nog heel nipt naast de EK-kwalificatie. Op het eerdere kwalificatietornooi in Italië was het gastland namelijk te sterk in de finale. De Belgen botsten toen onder meer op een imponerende tegenstrever van 2m09 groot. “Nooit eerder gezien”, klonk het vol ongeloof bij de spelers.

Dankzij hun tweede plaats in Italië volgde er echter nog een herkansing, ditmaal in Tsjechië. Daar grepen de Young Red Dragons voluit hun kans. Zowel tegen Nederland, Georgië als gastland Tsjechië werd met 3-0 gewonnen, vaak zelfs met erg duidelijke setstanden. Uitslagen die het beste laten vermoeden voor het EK van komende zomer in Albanië.

Drie Roeselaarse vrienden in het team

Drie Roeselarenaren maakten bij de nationale U17 het mooie weer. Robbe Ponseele (16) als spelverdeler, Mauro Lips (15) als middenman en Jasper Maerten (16) als eerste invaller op de receptie-hoekpositie. Alle drie zijn ze opgeleid bij Knack Roeselare, al is Robbe actief bij de Topsportschool in Vilvoorde, waar hij volgend seizoen het gezelschap krijgt van Mauro. Ook naast het veld zijn ze bovendien goede vrienden.

Na het vorige tornooi kregen zowel Robbe als Mauro nog een plaats in het dream team. Zij gelden dan ook als sterkhouders bij de Young Red Dragons. “Met onze snelle speelstijl en enorm enthousiasme kunnen we het verschil maken”, benadrukte Robbe Ponseele eerder al de sterke punten van het team. “We beseffen goed dat het niet evident is om nu tornooien te kunnen spelen, waardoor de goesting om het goed te doen duidelijk zichtbaar is.”

(AD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.