Roeselare plaatst zich na bloedstollende golden set voor historische finale van CEV Cup

© VDB
Rik Bekaert

Eind deze maand en begin april speelt Knack Volley tegen het Italiaanse Modena zijn tweede Europese bekerfinale in zijn bestaan. Gisteren won Knack in het Italiaanse Piacenza na de 3-0 nederlaag in de terugwedstrijd wel de Golden Set met 12-15.

De basis van dat succes werd een week geleden in de Tomabelhal gelegd waarin Knack de Italiaanse bekerwinnaar overtroefde en met een 3-0 dagzege tot het uiterste dwong voor de terugwedstrijd. Piacenza onderschatte Knack Volley deze keer niet maar moest via een 3-0 of een zege in vier sets de Golden Set afdwingen en dat deed het overtuigend. In tegenstelling tot een week eerder was Simon wél spelklaar en het Italiaanse sterrenteam haalde optimaal rendement uit de opgedreven servicedruk. Na een gelijk opgaand wedstrijdbegin kon de thuisploeg via vooral Leal en Lucarelli een 7-7 naar 20-15 doortrekken om met 25-17 gemakkelijk eerste deelwinst in te schrijven.

Immense achterstand

De eerste herneming was Knack eigenlijk een vogel voor de kat want de thuisploeg dolde dominerend in alle spelonderdelen van 4-3 naar 13-6. Knack kreeg maar geen voet in de wedstrijd en alleen in het setslot kon Roeselare een immense achterstand even milderen naar uiteindelijk 25-19.

Het zag er dus heel benard uit voor Roeselare dat zich de derde beurt dan wel assertiever opstelde en zelfs 4-7 voor kwam. Die bonus kon Knack niet op het bord houden maar de Roeselaarse repliek werd steeds vinniger. Koukartsev mokerde de 19-20 op het bord maar zag zich een volgende aanval out gegeven. Coach Vanmedegael had evenwel geen vido challenge na twee foutieve tussenkomsten meer over en 20-20. Brizard serveerde Knack in de vernieling naar 22-20. Lucarelli mokerde de 23-21 op het bord en als Rotty twee keer blokkend gecounterd werd, stond de 25-21 én de Golden Set vast.

Finale tegen Modena

Daarin kon het alle kanten uit. Piacenza startte het best naar 6-3 via Leal. Maar dan profiteerde Knack via een servicemisser van Romano en een dubbele outaanval van Leal om 6-6 gelijk te komen. Coolman kon een rally naar 8-9 slaan en Koukartsev counterde Leal blokkend naar 8-10. Weer Coolman kon bij 10-10 Leal blokkend terugwijzen naar 10-11 en Verhanneman werkte secuur af naar 10-12 voor Rotty met een zuivere ace Piacenza bij 10-13 wel sterk onder druk zette. Lucarelli sloeg bij 11-13 nog enige hoop naar het thuispubliek maar Verhanneman mokerde de kwalificatiebal op het bord. Die serveerde Simon in het net naar de 12-15 en het finaleticket voor Knack Roeselare.

Daarin is het Italiaanse Modena is de opponent. De heenwedstrijd wordt op 29 maart in Modena gespeeld, de return staat voor woensdag 5 april in de Tomabelhal ingeschreven.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier